Crema de zahar ars cu dovleac

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Crema de zahar ars cu dovleac

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de zahar
  • -2 si 1/2 cani de lapte degresat
  • -3 oua mari
  • -3 albusuri
  • -1 cana piureu de dovleac
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1/4 cana fulgi de cocos

Mod de preparare

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.

Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri .

Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu, care la randul ei se unge cu ulei.

Se aseaza dovleacul in tava cu scobitura in jos.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora sau pana un cutit patrunde cu usurinta in coaja dovleacului.

Se scoate dovleacul din cuptor si dupa ce s-a racit putin , se scoate miezul cu ajutorul unei linguri.

Se pune intr-un mixer pentru a obtine un piureu omogen.

Dintr-un dovleac de 1.250 kg se obtin cca 2 cani de piureu de dovleac.

Jumatate din zahar se pune intr-o tave de cuptor rotunda cu diametrul de 23 cm si se incalzeste pe ochiul mare de la aragaz pana se caramelizeaza; se tapeteaza cu caramelul si peretii laterali ai tavii.

Restul de zahar se pune pe foc mediu cu laptele si se amesteca incontinuu pana clocoteste.

Intr-un bol se bat albusurile spuma, se adauga apoi ouale intregi , piureul de dovleac,scortisoara si vanilia si se mixeaza bine( la viteza medie a mixerului).Se adauga treptat laptele fierbinte.

Se toarna compozitia in tava cu zaharul caramelizat; aceasta se plaseaza intr-o tava mai mare cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Se lasa la cuptor cca 1 ora sau facem proba cu scobitoarea.

Se scoate tava pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Se acopera si se da la frigider 4-5 ore.

Fulgii de cocos se pun intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc pana iau o culoare aurie.

Se rastoarna crema pe un platou, se presara cu fulgii de cocos si se decoreaza dupa gust.

Se serveste rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise