autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars cu dovleac

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 cana de zahar, -2 si 1/2 cani de lapte degresat, -3 oua mari, -3 albusuri, -1 cana piureu de dovleac, -1 lingurita scortisoara macinata, -1 lingurita esenta de vanilie, -1/4 cana fulgi de cocos

Dificultate: Medie Timp: 3h

16 voturi

Mod de preparare

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.
Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri .
Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu, care la randul ei se unge cu ulei.
Se aseaza dovleacul in tava cu scobitura in jos.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora sau pana un cutit patrunde cu usurinta in coaja dovleacului.
Se scoate dovleacul din cuptor si dupa ce s-a racit putin , se scoate miezul cu ajutorul unei linguri.
Se pune intr-un mixer pentru a obtine un piureu omogen.
Dintr-un dovleac de 1.250 kg se obtin cca 2 cani de piureu de dovleac.
Jumatate din zahar se pune intr-o tave de cuptor rotunda cu diametrul de 23 cm si se incalzeste pe ochiul mare de la aragaz pana se caramelizeaza; se tapeteaza cu caramelul si peretii laterali ai tavii.
Restul de zahar se pune pe foc mediu cu laptele si se amesteca incontinuu pana clocoteste.
Intr-un bol se bat albusurile spuma, se adauga apoi ouale intregi , piureul de dovleac,scortisoara si vanilia si se mixeaza bine( la viteza medie a mixerului).Se adauga treptat laptele fierbinte.
Se toarna compozitia in tava cu zaharul caramelizat; aceasta se plaseaza intr-o tava mai mare cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Se lasa la cuptor cca 1 ora sau facem proba cu scobitoarea.
Se scoate tava pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se acopera si se da la frigider 4-5 ore.
Fulgii de cocos se pun intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc pana iau o culoare aurie.
Se rastoarna crema pe un platou, se presara cu fulgii de cocos si se decoreaza dupa gust.
Se serveste rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi Omama

Salam de biscuiţi Omama

Se zdrobesc biscuiţii puşi într-o plasă de nailon pentru a nu se împrăştia. Se fierbe cam

26 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Volf , 16 februarie 2015

    sunt convinsa ca e super buna!

  • Fara foto

    Anca Rusu , 05 februarie 2014

    Suuper delicios! :)

  • Fara foto

    Adelina Damian-Fekete , 02 octombrie 2013

    Minunat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Multumesc potpal pentru sugestii. Din pacate eu lucrez si nu prea am timp sa ma ocup de decor; trebuie sa fie foarte frumoasa in boluri individuale. Si eu fac crema de zahar ars si simpla la cuptor si in vas cu apa; amandoua mi-au reusit la fel de bine. Referitor la insulta ca as putea pune crema de zahar ars pe gratar puteti verifica fotografia nr. 1, in care se vede siropul pe farfuria pe care am intors crema si fotografia nr. 11 in care se vede tava cu crema pusa la racit pe gratar. Va rog inainte de a face observatii de acest gen cititi atent reteta si priviti fotografiile postate. O zi buna!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

      Multumesc Gabi!

    • Fara foto

      potpal (Maestru bucatar) , 01 decembrie 2010

      Combinatia cu dovleac ma atrage(imi place dovleacul ,cel mai mult sufleul de dovleac),dar punand crema pe un gratar dupa coacere face sa se piarda tot siropul de zahar ars (si ce bun e in combinatie cu crema !).Dupa preparare las crema in vasul mai mare in care am copt-o(o cratita) si tot acolo mai adaug siropului putin rom si zeama de lamaie sau cardamon.Pt.un aspect mai deosebit(daca avem musafiri) crema poate fi pusa la cuptor in mici boluri(fiecare avand pereti tapetati cu zahar ars).La servire se orneaza cu frisca,fructe,cocos,ciocolata rasa,ce doriti.Nu e neaparat nevoie de vas cu apa in care sa punem crema la cuptor(n-am folosit niciodata).Se poate pune direct in cuptor,dar temperatura acestuia nu trebuie sa fie prea mare-cam 150 grade,timp de aproape o ora (daca temperatura e mai mare,crema va"bolborosi"si nu va ramane compacta,se va sfarama).

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      aud prima oara de aceasta varianta de crema de zahar ars ;este foarte interesanta ;o voi incerca cu prima ocazie;am salvat-o

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

      Multumesc Cami.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

      Ce reteta interesanta;imi place ideea.Prima data aud asa ceva.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

      un deliciu... cu siguranta merita incercat

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

      Wow.............cat de bine arata....zici ca este tort.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

      Super ! imi place reteta si am s-o incerc. Felicitari !*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2010

      Este si foarte sanatoasa; are mai putine oua decat in varianta clasica si lapte degresat.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2010

      Un deliciu !!! foarte elegantã prezenare, am sã fac si eu :)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

      Ce bine arata, nici nu mai tin minte cand am mancat ultima oara crema de zahar ars. Felicitari!***** Am salvat reteta.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

      Nu am făcut niciodată combinaţia asta, dar e plina de promisiuni. Te ştii!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

      ce bun e si gustos!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

16 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de zahar
  • -2 si 1/2 cani de lapte degresat
  • -3 oua mari
  • -3 albusuri
  • -1 cana piureu de dovleac
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1/4 cana fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Multumesc potpal pentru sugestii. Din pacate eu lucrez si nu prea am timp sa ma ocup de decor; trebuie sa fie foarte frumoasa in boluri individuale. Si eu fac crema de zahar ars si simpla la cuptor si in vas cu apa; amandoua mi-au reusit la fel de bine. Referitor la insulta ca as putea pune crema de zahar ars pe gratar puteti verifica fotografia nr. 1, in care se vede siropul pe farfuria pe care am intors crema si fotografia nr. 11 in care se vede tava cu crema pusa la racit pe gratar. Va rog inainte de a face observatii de acest gen cititi atent reteta si priviti fotografiile postate. O zi buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pasca aromata