Crema de zahar ars cu dovleac

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Crema de zahar ars cu dovleac

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de zahar
  • -2 si 1/2 cani de lapte degresat
  • -3 oua mari
  • -3 albusuri
  • -1 cana piureu de dovleac
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1/4 cana fulgi de cocos

Mod de preparare

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.

Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri .

Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu, care la randul ei se unge cu ulei.

Se aseaza dovleacul in tava cu scobitura in jos.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora sau pana un cutit patrunde cu usurinta in coaja dovleacului.

Se scoate dovleacul din cuptor si dupa ce s-a racit putin , se scoate miezul cu ajutorul unei linguri.

Se pune intr-un mixer pentru a obtine un piureu omogen.

Dintr-un dovleac de 1.250 kg se obtin cca 2 cani de piureu de dovleac.

Jumatate din zahar se pune intr-o tave de cuptor rotunda cu diametrul de 23 cm si se incalzeste pe ochiul mare de la aragaz pana se caramelizeaza; se tapeteaza cu caramelul si peretii laterali ai tavii.

Restul de zahar se pune pe foc mediu cu laptele si se amesteca incontinuu pana clocoteste.

Intr-un bol se bat albusurile spuma, se adauga apoi ouale intregi , piureul de dovleac,scortisoara si vanilia si se mixeaza bine( la viteza medie a mixerului).Se adauga treptat laptele fierbinte.

Se toarna compozitia in tava cu zaharul caramelizat; aceasta se plaseaza intr-o tava mai mare cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Se lasa la cuptor cca 1 ora sau facem proba cu scobitoarea.

Se scoate tava pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Se acopera si se da la frigider 4-5 ore.

Fulgii de cocos se pun intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc pana iau o culoare aurie.

Se rastoarna crema pe un platou, se presara cu fulgii de cocos si se decoreaza dupa gust.

Se serveste rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise