autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema de zahar ars (rasturnata)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
8 oua, 200 gr. zahar, ½ baton vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat, 1 litru lapte, 200 gr. zahar pentru ars

Dificultate: Medie Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu ouale, se subtiaza cu laptele care a fiert cu vanilia. Separat se ard 200 gr. zahar, se imbraca forma cu zahar ars, se toarna compozitia in forma. Se pune sa fiarba la cuptor in baia de apa. Apa trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu clocoteasca, pentru ca se fac basici in crema. Crema este fiarta atunci cind se desprinde de pe marginile formei. Se rastoarna rece Se serveste cu siropul pe care si-l lasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (rasturnata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sufleu de ciocolata alba

Sufleu de ciocolata alba

Ciocolata se topeste. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile cu cele 2 ling de zahar,

2 voturi    2 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Sirop de mure

Sirop de mure

1) Se face un caramel cu zahar, apa si zeama de lamaie la foc incet. 2) Cand incepe sa fiarba bine,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 gr. zahar
  • ½ baton vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 litru lapte
  • 200 gr. zahar pentru ars

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Malabi cu fructe de padure Malabi cu fructe de padure

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Budinci
Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Biscuiti-sandwich cu ciocolata