autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema de zahar ars (rasturnata)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
8 oua, 200 gr. zahar, ½ baton vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat, 1 litru lapte, 200 gr. zahar pentru ars

Dificultate: Medie Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu ouale, se subtiaza cu laptele care a fiert cu vanilia. Separat se ard 200 gr. zahar, se imbraca forma cu zahar ars, se toarna compozitia in forma. Se pune sa fiarba la cuptor in baia de apa. Apa trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu clocoteasca, pentru ca se fac basici in crema. Crema este fiarta atunci cind se desprinde de pe marginile formei. Se rastoarna rece Se serveste cu siropul pe care si-l lasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (rasturnata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Pudding insiropat de ciocolata cu portocala

Pudding insiropat de ciocolata cu portocala

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Intr-un bol, amesteca faina cu praful de copt, cacaoa, ciocolata si

2 voturi    2 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Spuma de capsuni cu kefir

Spuma de capsuni cu kefir

Amesteci kefirul rece de la frigider cu zaharul in blender,adaugi capsunele, mixezi la turatie mica,

6 voturi    9 comentarii
5 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 gr. zahar
  • ½ baton vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 litru lapte
  • 200 gr. zahar pentru ars

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Crema cu mango