Crema de zahar ars - varianta de urgenta

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua mari
  • 1 litru de lapte
  • o sticluta esenta rom/vanilie
  • o cana normala de zahar + alte aprox 12 linguri de zahar.

Mod de preparare

Aseara am fost nevoita sa fac ceva dulce repede pentru ca ne-am trezit cu nasii la usa. In timp ce baietii pregateau gratarul, m-am apucat sa fac crema de zahar ars, varianta super rapida. Pentru 4 persoane a fost suficient. Intr-un bol mare si incapator se pun cele 8 oua cu tot cu albus si galbenus, se toarna laptele si esenta de rom/vanilie (eu personal prefer esenta de rom, pentru ca ii da un gust foarte bun) - 1 sticluta intreaga, si cana de zahar. Se amesteca cu mixerul si gata. In tava se pun cele 12 linguri de zahar si se pune PE focul de la aragaz pentru a topi zaharul. Cand acesta s-a topit, se lasa un pic sa se raceasca iar intre timp sa se incalzeasca cuptorul si apoi toata compozitia se toarna in tava si gata. Se baga la cuptor si se scoate cand a prins o culoare aramie si zeama a iesit la suprafata. Se mai poate proba si cu o scobitoare. Daca nu mai ramane nimic pe scobitoare, e gata!!!

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se mananca rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise