autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars - varianta de urgenta

Autor: Andreea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Ingrediente
8 oua mari, 1 litru de lapte, o sticluta esenta rom/vanilie, o cana normala de zahar + alte aprox 12 linguri de zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Aseara am fost nevoita sa fac ceva dulce repede pentru ca ne-am trezit cu nasii la usa. In timp ce baietii pregateau gratarul, m-am apucat sa fac crema de zahar ars, varianta super rapida. Pentru 4 persoane a fost suficient. Intr-un bol mare si incapator se pun cele 8 oua cu tot cu albus si galbenus, se toarna laptele si esenta de rom/vanilie (eu personal prefer esenta de rom, pentru ca ii da un gust foarte bun) - 1 sticluta intreaga, si cana de zahar. Se amesteca cu mixerul si gata. In tava se pun cele 12 linguri de zahar si se pune PE focul de la aragaz pentru a topi zaharul. Cand acesta s-a topit, se lasa un pic sa se raceasca iar intre timp sa se incalzeasca cuptorul si apoi toata compozitia se toarna in tava si gata. Se baga la cuptor si se scoate cand a prins o culoare aramie si zeama a iesit la suprafata. Se mai poate proba si cu o scobitoare. Daca nu mai ramane nimic pe scobitoare, e gata!!!

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se mananca rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars - varianta de urgenta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu branza si struguri

Briose cu branza si struguri

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta data am pregatit

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Se taie portocalele pe jumătate, se stoarce sucul și se strecoară într-un pahar gradat.

4 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Foarte rapid.

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 oua mari
  • 1 litru de lapte
  • o sticluta esenta rom/vanilie
  • o cana normala de zahar + alte aprox 12 linguri de zahar.

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte rapid.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu iaurt si prune