autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars - varianta de urgenta

Autor: Andreea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Ingrediente
8 oua mari, 1 litru de lapte, o sticluta esenta rom/vanilie, o cana normala de zahar + alte aprox 12 linguri de zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Aseara am fost nevoita sa fac ceva dulce repede pentru ca ne-am trezit cu nasii la usa. In timp ce baietii pregateau gratarul, m-am apucat sa fac crema de zahar ars, varianta super rapida. Pentru 4 persoane a fost suficient. Intr-un bol mare si incapator se pun cele 8 oua cu tot cu albus si galbenus, se toarna laptele si esenta de rom/vanilie (eu personal prefer esenta de rom, pentru ca ii da un gust foarte bun) - 1 sticluta intreaga, si cana de zahar. Se amesteca cu mixerul si gata. In tava se pun cele 12 linguri de zahar si se pune PE focul de la aragaz pentru a topi zaharul. Cand acesta s-a topit, se lasa un pic sa se raceasca iar intre timp sa se incalzeasca cuptorul si apoi toata compozitia se toarna in tava si gata. Se baga la cuptor si se scoate cand a prins o culoare aramie si zeama a iesit la suprafata. Se mai poate proba si cu o scobitoare. Daca nu mai ramane nimic pe scobitoare, e gata!!!

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se mananca rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars - varianta de urgenta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pandispan cu fructe din compot

Pandispan cu fructe din compot

Se scurge zeama fructelor din compot (o arunci sau o folosesti la altceva, cum doresti) si se lasa

9 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Chec zebrat -reteta simpla

Chec zebrat -reteta simpla

Procesul tehnologic este foarte simplu. La aceasta reteta nu este nevoie de separarea albusurilor

21 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Foarte rapid.

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 oua mari
  • 1 litru de lapte
  • o sticluta esenta rom/vanilie
  • o cana normala de zahar + alte aprox 12 linguri de zahar.

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte rapid.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
BRIOSE CU CIOCOLATA SI ANANAS