autor:

Burcea_Vasilica

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 noiembrie 2017

Ingrediente
4 galbenusuri, 400 ml lapte, 200 gr zahar, 50 ml suc de lamaie, 50 ml lichior limoncello, Coaja rasa de la o lamaie, 40 gr amidon, 1 lingurita pasta de vanilie, 2 albusuri, 2 linguri zahar, Fructe de padure, Busuioc pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.

Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).Adaugam zaharul si amestecam cu un tel.

Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.

Adaugam amidonul cernut si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.

Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecand cu un tel.

Punem comozitia la foc, amestecand din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.

La final adaugam lichiorul limoncello, zeama si coaja rasa de lamaie

Turnam crema obtinuta in boluri, pahare, borcane,etc pentru sevire si punem la frigider pentru racire.

Batem spuma albusurile cu cele doua linguri de zahar, apoi adaugam ½ lingurita pasta de vanilie. Adaugam bezeau obtinuta peste crema de lamaie, decoram cu fructe de padure, felii de lamaie si frunze de busuioc.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema di limoncello amalfi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema Chantilly (frisca)

Crema Chantilly (frisca)

Se bate cu telul sau cu mixerul smantana pana se intareste un pic, dupa care se adauga zaharul si

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Spume si creme dulci
Curd de capsuni

Curd de capsuni

Taiem capsunile in felii. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa, zeama de lamaie

0 voturi    0 comentarii
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 50 ml suc de lamaie
  • 50 ml lichior limoncello
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 40 gr amidon
  • 1 lingurita pasta de vanilie
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • Fructe de padure
  • Busuioc pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

8 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de porumbe (poroambe) Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Sirop de mure