Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.
Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.
Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).Adaugam zaharul si amestecam cu un tel.
Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.
Adaugam amidonul cernut si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.
Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecand cu un tel.
Punem comozitia la foc, amestecand din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.
La final adaugam lichiorul limoncello, zeama si coaja rasa de lamaie
Turnam crema obtinuta in boluri, pahare, borcane,etc pentru sevire si punem la frigider pentru racire.
Batem spuma albusurile cu cele doua linguri de zahar, apoi adaugam ½ lingurita pasta de vanilie. Adaugam bezeau obtinuta peste crema de lamaie, decoram cu fructe de padure, felii de lamaie si frunze de busuioc.
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii