Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.
Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.
Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).Adaugam zaharul si amestecam cu un tel.
Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.
Adaugam amidonul cernut si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.
Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecand cu un tel.
Punem comozitia la foc, amestecand din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.
La final adaugam lichiorul limoncello, zeama si coaja rasa de lamaie
Turnam crema obtinuta in boluri, pahare, borcane,etc pentru sevire si punem la frigider pentru racire.
Batem spuma albusurile cu cele doua linguri de zahar, apoi adaugam ½ lingurita pasta de vanilie. Adaugam bezeau obtinuta peste crema de lamaie, decoram cu fructe de padure, felii de lamaie si frunze de busuioc.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii