Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Crema di limoncello amalfi

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 50 ml suc de lamaie
  • 50 ml lichior limoncello
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 40 gr amidon
  • 1 lingurita pasta de vanilie
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • Fructe de padure
  • Busuioc pentru decor

Mod de preparare

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.

Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).Adaugam zaharul si amestecam cu un tel.

Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.

Adaugam amidonul cernut si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.

Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecand cu un tel.

Punem comozitia la foc, amestecand din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.

La final adaugam lichiorul limoncello, zeama si coaja rasa de lamaie

Turnam crema obtinuta in boluri, pahare, borcane,etc pentru sevire si punem la frigider pentru racire.

Batem spuma albusurile cu cele doua linguri de zahar, apoi adaugam ½ lingurita pasta de vanilie. Adaugam bezeau obtinuta peste crema de lamaie, decoram cu fructe de padure, felii de lamaie si frunze de busuioc.

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure