autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Crema din lichior de oua

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
5 galbenusuri de ou, 80 g zahar, 8 cl lichior de oua, 5 foi de gelatina, 1/2 kg frisca, o lingurita pulbere de cacao., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu galbenusurile pana se transforma intr-o crema spumoasa. Se adauga lichiorul de oua. Gelatina, inmuiata 5 minute in apa rece, se stoarce si se dizolva in putina apa fierbinte. Se incorporeaza in crema de oua. La sfarsit, se adauga frisca batuta. Se pune intr-un vas si se baga la frigider 6-8 ore. Cand se serveste, se ia cu lingura de supa si se presara deasupra cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema din lichior de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Am batut albusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia

13 voturi    2 comentarii
15 min
Spume si creme dulci
Spuma de fructe de padure sau capsuni

Spuma de fructe de padure sau capsuni

Se sfarama bine fructele,se adauga albusurile si zaharul batandu-se cu mixerul pana se intareste

46 voturi    8 comentarii
25 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dragoe Ana (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

    Am mancat ceva de gen la o cunostinta!nu mi.a placut deloc!imi pare rau..

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 5 galbenusuri de ou
  • 80 g zahar
  • 8 cl lichior de oua
  • 5 foi de gelatina
  • 1/2 kg frisca
  • o lingurita pulbere de cacao.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Fara foto

Dragoe Ana (Chef de cuisine)

Am mancat ceva de gen la o cunostinta!nu mi.a placut deloc!imi pare rau..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Mousse beat, de ciocolata