autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Crema din lichior de oua

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
5 galbenusuri de ou, 80 g zahar, 8 cl lichior de oua, 5 foi de gelatina, 1/2 kg frisca, o lingurita pulbere de cacao., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu galbenusurile pana se transforma intr-o crema spumoasa. Se adauga lichiorul de oua. Gelatina, inmuiata 5 minute in apa rece, se stoarce si se dizolva in putina apa fierbinte. Se incorporeaza in crema de oua. La sfarsit, se adauga frisca batuta. Se pune intr-un vas si se baga la frigider 6-8 ore. Cand se serveste, se ia cu lingura de supa si se presara deasupra cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema din lichior de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Alune si stafide in miere cu rom

Alune si stafide in miere cu rom

1. Se pun toate alunele intr-o tava de copt si se dau la cuptorul incins la 200ᵒC pentru 8-12 minute,

2 voturi    4 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dragoe Ana (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

    Am mancat ceva de gen la o cunostinta!nu mi.a placut deloc!imi pare rau..

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 5 galbenusuri de ou
  • 80 g zahar
  • 8 cl lichior de oua
  • 5 foi de gelatina
  • 1/2 kg frisca
  • o lingurita pulbere de cacao.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Fara foto

Dragoe Ana (Chef de cuisine)

Am mancat ceva de gen la o cunostinta!nu mi.a placut deloc!imi pare rau..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Trandafirul galben