Se pune laptele pe foc la incalzit cu aromele (scortisoara sau vanilia si coaja de lamiie sau portocala). Nu se lasa decit pina se incalzeste bine, nu se da in foc. Se separa galbenusurile de albusuri (albusurile nu se folosesc la reteta asta). Se amesteca usor galbenusurile cu zaharul intr-un vas si apoi se toarna laptele cald, amestecindu-se pina se face ca o crema lichida. Se pune la foc (pe plita sa nu se lipeasca) sau la baie marina si se amesteca pina se mai ingroasa (ca o smintina care curge greu).
Se pune ca baza pe farfurie, peste crema punindu-se felii de tort de ciocolata "Daniela".

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii