Crema fiarta de lamaie

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 litru de lapte dulce nefiert
  • 1 praf de sare
  • 200 gr.de zahar
  • 2 lamai cu coaja groasa
  • 3 plicuri cu gelatina
  • 9 galbenusuri
  • 1 pachet de unt

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,pana ce devin o crema pufoasa,iar zaharul s-a topit.Se adaoga sarea si coaja de lamaie rasa.Se toarna laptele rece peste crema formata si se pune totul pe foc mic,intr-o oala in care nu se prinde.Se amesteca continuu,pana ce crema devine ca o smantana groasa.Se ia de pe foc si se adaoga cat inca este fierbinte untul taiat cubulete mici.Se amesteca totul foarte bine,pana se topeste tot untul,si se da la rece.Lamaile se storc si zeama se pune in crema dupa fierbere,cand este aproape rece.Se adaoga la urma gelatina inmuiata in putina apa rece,care apoi se incalzeste pe baie de aburi pana la o temperatura de aprox.60 grade celsius.ATENTIE-GELATINA NU SE FIERBE!Se amesteca totul foarte bine si se da la rece pt.2 ore.Va iesi o crema foarte fina,foarte gustoasa si este o alternativa naturala la crema de cremsnit din comert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise