autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Crema fiarta de lamaie

Autor: ANTON MARIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANTON MARIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2011

Ingrediente
1 litru de lapte dulce nefiert, 1 praf de sare, 200 gr.de zahar, 2 lamai cu coaja groasa, 3 plicuri cu gelatina, 9 galbenusuri, 1 pachet de unt

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,pana ce devin o crema pufoasa,iar zaharul s-a topit.Se adaoga sarea si coaja de lamaie rasa.Se toarna laptele rece peste crema formata si se pune totul pe foc mic,intr-o oala in care nu se prinde.Se amesteca continuu,pana ce crema devine ca o smantana groasa.Se ia de pe foc si se adaoga cat inca este fierbinte untul taiat cubulete mici.Se amesteca totul foarte bine,pana se topeste tot untul,si se da la rece.Lamaile se storc si zeama se pune in crema dupa fierbere,cand este aproape rece.Se adaoga la urma gelatina inmuiata in putina apa rece,care apoi se incalzeste pe baie de aburi pana la o temperatura de aprox.60 grade celsius.ATENTIE-GELATINA NU SE FIERBE!Se amesteca totul foarte bine si se da la rece pt.2 ore.Va iesi o crema foarte fina,foarte gustoasa si este o alternativa naturala la crema de cremsnit din comert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema fiarta de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Pudding insiropat de lamaie

Pudding insiropat de lamaie

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Bate untul/margarina cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de

7 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata

Se topeste ciocolata la bain-marie, astfel: Se pune o oala cu apa la fiert. Ciocolata se rupe in

2 voturi    4 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte dulce nefiert
  • 1 praf de sare
  • 200 gr.de zahar
  • 2 lamai cu coaja groasa
  • 3 plicuri cu gelatina
  • 9 galbenusuri
  • 1 pachet de unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de porumbe (poroambe) Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare (sau salbatice)