autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema glasata cu fructe

    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
5 oua, 200 gr. unt + 20 gr. (in plus), 150 gr. ciocolata, 2 linguri cacao (neindulcita), 100 gr. zahar tos, 2 caise (din dulceata sau compot), 1 lingura stafide, 4 linguri coniac. Pentru sos: 100 gr. ciocolata, 20 gr. unt, 1 lingurita miere.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Taiati caisele (bine scurse) cubulete si puneti-le intr-un bol, impreuna cu stafidele. Turnati deasupra coniacul si lasati-le sa se imbibe bine si sa se umfle, circa 1 ora. Ungeti cu unt o tava de chec si pudrati-o usor cu cacao. Topiti ciocolata cu 2 linguri de apa pe bain-marie. Amestecati bine si lasati-o sa se raceasca. Bateti untul cu zaharul pana ce devine spumos; incorporati ciocolata calduta si galbenusurile - unul cate unul. Cand amestecul este neted, adaugati caisele si stafidele. Bateti bine albusurile si incorporati-le usor in amestecul precedent. Turnati crema astfel obtinuta in tava de chec, acoperiti-o cu o foaie de plastic si tineti-o 6 ore la congelator. Separat, preparati sosul in felul urmator: topiti 100 gr. ciocolata cu 4 linguri de apa si cu mierea - pe bain-marie. Amestecati. Luati vasul de pe foc si adaugati 20 gr. unt. Scoateti crema din frigider, rasturnati-o pe un platou, presarati deasupra cacao. Serviti-o rece, cu sosul de ciocolata alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema glasata cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul

1 vot    1 comentariu
50 min
Spume si creme dulci
Budinca de tapioca

Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama

0 voturi    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 gr. unt + 20 gr. (in plus)
  • 150 gr. ciocolata
  • 2 linguri cacao (neindulcita)
  • 100 gr. zahar tos
  • 2 caise (din dulceata sau compot)
  • 1 lingura stafide
  • 4 linguri coniac. Pentru sos: 100 gr. ciocolata
  • 20 gr. unt
  • 1 lingurita miere.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inghetata cu afine Inghetata cu afine

Se pun in blender si se amesteca 3 minute. Apoi se pune in forma de inghetata si se adauga la congelator pentru 2 ore. Se poate servi

0 voturi    0 comentarii
10 min
Inghetate
Budinca de tapioca Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Sorbet de capsuni