Taiati caisele (bine scurse) cubulete si puneti-le intr-un bol, impreuna cu stafidele. Turnati deasupra coniacul si lasati-le sa se imbibe bine si sa se umfle, circa 1 ora. Ungeti cu unt o tava de chec si pudrati-o usor cu cacao. Topiti ciocolata cu 2 linguri de apa pe bain-marie. Amestecati bine si lasati-o sa se raceasca. Bateti untul cu zaharul pana ce devine spumos; incorporati ciocolata calduta si galbenusurile - unul cate unul. Cand amestecul este neted, adaugati caisele si stafidele. Bateti bine albusurile si incorporati-le usor in amestecul precedent. Turnati crema astfel obtinuta in tava de chec, acoperiti-o cu o foaie de plastic si tineti-o 6 ore la congelator. Separat, preparati sosul in felul urmator: topiti 100 gr. ciocolata cu 4 linguri de apa si cu mierea - pe bain-marie. Amestecati. Luati vasul de pe foc si adaugati 20 gr. unt. Scoateti crema din frigider, rasturnati-o pe un platou, presarati deasupra cacao. Serviti-o rece, cu sosul de ciocolata alaturi.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii