autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema glasata cu fructe

    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
5 oua, 200 gr. unt + 20 gr. (in plus), 150 gr. ciocolata, 2 linguri cacao (neindulcita), 100 gr. zahar tos, 2 caise (din dulceata sau compot), 1 lingura stafide, 4 linguri coniac. Pentru sos: 100 gr. ciocolata, 20 gr. unt, 1 lingurita miere.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Taiati caisele (bine scurse) cubulete si puneti-le intr-un bol, impreuna cu stafidele. Turnati deasupra coniacul si lasati-le sa se imbibe bine si sa se umfle, circa 1 ora. Ungeti cu unt o tava de chec si pudrati-o usor cu cacao. Topiti ciocolata cu 2 linguri de apa pe bain-marie. Amestecati bine si lasati-o sa se raceasca. Bateti untul cu zaharul pana ce devine spumos; incorporati ciocolata calduta si galbenusurile - unul cate unul. Cand amestecul este neted, adaugati caisele si stafidele. Bateti bine albusurile si incorporati-le usor in amestecul precedent. Turnati crema astfel obtinuta in tava de chec, acoperiti-o cu o foaie de plastic si tineti-o 6 ore la congelator. Separat, preparati sosul in felul urmator: topiti 100 gr. ciocolata cu 4 linguri de apa si cu mierea - pe bain-marie. Amestecati. Luati vasul de pe foc si adaugati 20 gr. unt. Scoateti crema din frigider, rasturnati-o pe un platou, presarati deasupra cacao. Serviti-o rece, cu sosul de ciocolata alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema glasata cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Se bat 2 albusuri cu 3 linguri de zahar. Se adauga 250 de grame de capsuni zdrobite si se mai amesteca

5 voturi    7 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 gr. unt + 20 gr. (in plus)
  • 150 gr. ciocolata
  • 2 linguri cacao (neindulcita)
  • 100 gr. zahar tos
  • 2 caise (din dulceata sau compot)
  • 1 lingura stafide
  • 4 linguri coniac. Pentru sos: 100 gr. ciocolata
  • 20 gr. unt
  • 1 lingurita miere.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Tiramisu cu fructe de pãdure