autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

crema gratinata cu caise

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2006

Ingrediente
1 cutie caise insiropate, 250 g ricota(sau branza proaspata de vaci), 150 g biscuiti de tipul amaretto sau piscoturi de sampanie, 50 g zahar, 1/2 l crema cumparata, 2 galbenusuri, coaja rasa de la o lamaie, zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul,apoi se adauga branza si se bate bine.La urma crema gata facuta si coaja de lamaie amestecandu-se pane se obtine o crema de consistenta omogena.
Se faramiteaza destul de gros biscuitii si se aseaza intr-o tava cu marginile inalte,astfel incat sa acopere fundul tavii.
Caisele se scurg bine si cu 2-3 linguri de suc se insiropeaza biscuitii.Deasupra se aseaza crema,apoi jumatatile de caise cu partea bombata in sus.Se presara zahar pudra,se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil ,pt 10 min.
Se ia apoi folia si se mai lasa inca 10 min.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "crema gratinata cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Estera Flori (Chef de cuisine) , 26 mai 2008

    Foarte interesanta cred ca este si foarte delicioasa.

Dificultate

Ridicata

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie caise insiropate
  • 250 g ricota(sau branza proaspata de vaci)
  • 150 g biscuiti de tipul amaretto sau piscoturi de sampanie
  • 50 g zahar
  • 1/2 l crema cumparata
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

15 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Estera Flori (Chef de cuisine)

Foarte interesanta cred ca este si foarte delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tartă cu ricotta, dietetică