autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

crema gratinata cu caise

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2006

Ingrediente
1 cutie caise insiropate, 250 g ricota(sau branza proaspata de vaci), 150 g biscuiti de tipul amaretto sau piscoturi de sampanie, 50 g zahar, 1/2 l crema cumparata, 2 galbenusuri, coaja rasa de la o lamaie, zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul,apoi se adauga branza si se bate bine.La urma crema gata facuta si coaja de lamaie amestecandu-se pane se obtine o crema de consistenta omogena.
Se faramiteaza destul de gros biscuitii si se aseaza intr-o tava cu marginile inalte,astfel incat sa acopere fundul tavii.
Caisele se scurg bine si cu 2-3 linguri de suc se insiropeaza biscuitii.Deasupra se aseaza crema,apoi jumatatile de caise cu partea bombata in sus.Se presara zahar pudra,se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil ,pt 10 min.
Se ia apoi folia si se mai lasa inca 10 min.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "crema gratinata cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Banana cu crema de cacao

Banana cu crema de cacao

Se amesteca cacaoa si zaharul pudra cu laptele pus treptat, pana ajunge o crema mai subtire. Se

3 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Cosulete de aluat fraged cu rubarba

Cosulete de aluat fraged cu rubarba

Pentru aluat: se amesteca toate ingredientele, apoi invelim aluatul in folie alimentara si il dam

1 vot    3 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 26 mai 2008

    Foarte interesanta cred ca este si foarte delicioasa.

Dificultate

Ridicata

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie caise insiropate
  • 250 g ricota(sau branza proaspata de vaci)
  • 150 g biscuiti de tipul amaretto sau piscoturi de sampanie
  • 50 g zahar
  • 1/2 l crema cumparata
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

Foarte interesanta cred ca este si foarte delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca fara aluat