autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

crema gratinata cu caise

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2006

Ingrediente
1 cutie caise insiropate, 250 g ricota(sau branza proaspata de vaci), 150 g biscuiti de tipul amaretto sau piscoturi de sampanie, 50 g zahar, 1/2 l crema cumparata, 2 galbenusuri, coaja rasa de la o lamaie, zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul,apoi se adauga branza si se bate bine.La urma crema gata facuta si coaja de lamaie amestecandu-se pane se obtine o crema de consistenta omogena.
Se faramiteaza destul de gros biscuitii si se aseaza intr-o tava cu marginile inalte,astfel incat sa acopere fundul tavii.
Caisele se scurg bine si cu 2-3 linguri de suc se insiropeaza biscuitii.Deasupra se aseaza crema,apoi jumatatile de caise cu partea bombata in sus.Se presara zahar pudra,se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil ,pt 10 min.
Se ia apoi folia si se mai lasa inca 10 min.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "crema gratinata cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trufes cu banana

Trufes cu banana

Punem biscuitii in blender pana devin firmituri fine, ii punem in bol si apoi rupem banana si adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Suc de capsuni

Suc de capsuni

Buna dimineata Este timpul capsunilor, facem dulceturi marmelade, le servim cu frisca. Dar va intreb

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 26 mai 2008

    Foarte interesanta cred ca este si foarte delicioasa.

Dificultate

Ridicata

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie caise insiropate
  • 250 g ricota(sau branza proaspata de vaci)
  • 150 g biscuiti de tipul amaretto sau piscoturi de sampanie
  • 50 g zahar
  • 1/2 l crema cumparata
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

Foarte interesanta cred ca este si foarte delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu nuca si gem