autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

crema gratinata cu caise

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2006

Ingrediente
1 cutie caise insiropate, 250 g ricota(sau branza proaspata de vaci), 150 g biscuiti de tipul amaretto sau piscoturi de sampanie, 50 g zahar, 1/2 l crema cumparata, 2 galbenusuri, coaja rasa de la o lamaie, zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul,apoi se adauga branza si se bate bine.La urma crema gata facuta si coaja de lamaie amestecandu-se pane se obtine o crema de consistenta omogena.
Se faramiteaza destul de gros biscuitii si se aseaza intr-o tava cu marginile inalte,astfel incat sa acopere fundul tavii.
Caisele se scurg bine si cu 2-3 linguri de suc se insiropeaza biscuitii.Deasupra se aseaza crema,apoi jumatatile de caise cu partea bombata in sus.Se presara zahar pudra,se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil ,pt 10 min.
Se ia apoi folia si se mai lasa inca 10 min.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "crema gratinata cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Intr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite de post cu mere

Clatite de post cu mere

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite si se lasa sa se dospeasca drojdia cam 1/2ora dupa

10 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 26 mai 2008

    Foarte interesanta cred ca este si foarte delicioasa.

Dificultate

Ridicata

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie caise insiropate
  • 250 g ricota(sau branza proaspata de vaci)
  • 150 g biscuiti de tipul amaretto sau piscoturi de sampanie
  • 50 g zahar
  • 1/2 l crema cumparata
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

Foarte interesanta cred ca este si foarte delicioasa.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Royal tiramisu