autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema pentru prajituri si tort

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ l lapte, 250 g zahar, 2 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 pachet de unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

470 voturi

Mod de preparare

¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama.

Separat se freaca untul, apoi se pune putin cate putin din compozitia racita si se amesteca usor pana la omogenizarea completa.

Este la fel de buna si pentru prajituri cu crema de vanilie, cat si pentru tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pentru prajituri si tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de iaurt

Crema de iaurt

Se pregateste un bain marie. In care se topeste untul, zaharul, apoi se amesteca ouale, batandu-se,

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Biscuiti-sandwich cu ciocolata

Biscuiti-sandwich cu ciocolata

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas amesteca faina cu arahidele macinate, praful de copt si bicarbonatul

24 voturi    10 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    dana (Maestru bucatar):

    sa va spun sincer eu prepar aceasta crema de vreo 10 ani de cand am inceput sa fac prajituri si se poate combina si cu nuca de cococs sau se poate stoarce zeama de la o lamaie pt o prajitura mai acrisoara,oricum merita sa o incercati, merge la orice prajitura dar sfatul meu este sa o faceti putin mai groasa pt ca in momentul omogenizarii cu unt se va mai inmuia putin si riscati sa curga din prajitura si stiu ca nu ne prea place asta .

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Dalalau , 01 februarie 2014

    Multumim pt retete,

  • Fara foto

    Geo George , 24 decembrie 2013

    cam care e cantitatea de lapte totala aici ,si cat se pune cu zaharu si la restu? treaba cu laptele ma incurcat

  • Fara foto

    Feran Anghel Lenuta , 19 decembrie 2013

    imi place

    • Fara foto

      Simona Cristina , 14 august 2013

      imi place

    • Fara foto

      Elena Corb , 25 mai 2013

      Toate arata bine, ma gindesc caci sin fffoarte gustoase, multumim pentru retete..

    • Fara foto

      Mirella Vasile , 21 mai 2013

      am incercat si eu prajiturile voastre super de bune tot timpul cand am invitati fac ceva bun multumesc pt sfaturi de a gati o buna prajitura.

    • Fara foto

      Kap , 19 aprilie 2010

      Cu o banda adeziva se reface in cazul in care sa taiat:)))

    • Fara foto

      baja ionel (Bucatar) , 08 aprilie 2010

      este de vanilie crema sau de ciocolata datimi raspunsul chiar acum

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Este destul de buna.

    • Fara foto

      loredana , 19 decembrie 2009

      ce fac daca crema de ou pe abur cu cacaua amestecata cu unt sa taiat cu ce pot sa o refac?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

470 voturi

Ingrediente

  • ½ l lapte
  • 250 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Kap

Cu o banda adeziva se reface in cazul in care sa taiat:)))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Spuma de banane