autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema pentru prajituri si tort

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ l lapte, 250 g zahar, 2 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 pachet de unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

470 voturi

Mod de preparare

¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama.

Separat se freaca untul, apoi se pune putin cate putin din compozitia racita si se amesteca usor pana la omogenizarea completa.

Este la fel de buna si pentru prajituri cu crema de vanilie, cat si pentru tort.
¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in continuare pe foc, pana ce co
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pentru prajituri si tort" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Spume si creme dulci
Creme caramel cu rubarba si topping crocant

Creme caramel cu rubarba si topping crocant

Incalzeste cuptorul la 190°C. Tapeteaza o tavita cu foaie de copt.Pentru topping, amesteca faina

2 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Spume si creme dulci
Inghetata de prune

Inghetata de prune

1. Pune prunele cu zaharul tos intr-o cratita, cu 300 ml apa.Lasa-le sa dea intr-un colcot, acopera

16 voturi    6 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    dana (Maestru bucatar):

    sa va spun sincer eu prepar aceasta crema de vreo 10 ani de cand am inceput sa fac prajituri si se poate combina si cu nuca de cococs sau se poate stoarce zeama de la o lamaie pt o prajitura mai acrisoara,oricum merita sa o incercati, merge la orice prajitura dar sfatul meu este sa o faceti putin mai groasa pt ca in momentul omogenizarii cu unt se va mai inmuia putin si riscati sa curga din prajitura si stiu ca nu ne prea place asta .

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Dalalau , 01 februarie 2014

    Multumim pt retete,

  • Fara foto

    Geo George , 24 decembrie 2013

    cam care e cantitatea de lapte totala aici ,si cat se pune cu zaharu si la restu? treaba cu laptele ma incurcat

  • Fara foto

    Feran Anghel Lenuta , 19 decembrie 2013

    imi place

    • Fara foto

      Simona Cristina , 14 august 2013

      imi place

    • Fara foto

      Elena Corb , 25 mai 2013

      Toate arata bine, ma gindesc caci sin fffoarte gustoase, multumim pentru retete..

    • Fara foto

      Mirella Vasile , 21 mai 2013

      am incercat si eu prajiturile voastre super de bune tot timpul cand am invitati fac ceva bun multumesc pt sfaturi de a gati o buna prajitura.

    • Fara foto

      Kap , 19 aprilie 2010

      Cu o banda adeziva se reface in cazul in care sa taiat:)))

    • Fara foto

      baja ionel (Bucatar) , 08 aprilie 2010

      este de vanilie crema sau de ciocolata datimi raspunsul chiar acum

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Este destul de buna.

    • Fara foto

      loredana , 19 decembrie 2009

      ce fac daca crema de ou pe abur cu cacaua amestecata cu unt sa taiat cu ce pot sa o refac?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

470 voturi

Ingrediente

  • ½ l lapte
  • 250 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet de unt

Raporteaza reteta

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse
Bezele simple

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

404 voturi    21 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Kap

Cu o banda adeziva se reface in cazul in care sa taiat:)))

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu ciocolata si ghimbir Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor; piureul rezultat se pune intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite cu Crema de Mascarpone Clatite cu Crema de Mascarpone

 Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse