autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema pentru prajituri

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
200 g unt, 400 g zahar tos, 300 g nuci macinate sau arahide, 3-4 galbenusuri

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

94 voturi

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul. Se aduga in zahar la cald galbenusurile treptat in compozitie pentru a evita coagularea lor. La sfarsit se adauga nucile sau arahidele.
Se utilizeaza calda
Se caramelizeaza zaharul. Se aduga in zahar la cald galbenusurile treptat in compozitie pentru a evita coagularea lor. La sfarsit se adauga nucile sau
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Spume si creme dulci
Spuma de branza cu jeleu de mango si capsuni

Spuma de branza cu jeleu de mango si capsuni

Se toarna cele 3 tipuri de branza si se spumeaza, pana se omogenizeaza complet devenind o spuma cremoasa. Se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Capsunile se spala se baga la blender, se opresc catea pentru decorare, cand acestea sunt mixate

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Spume si creme dulci

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Dana Elle_Dana Elle

    Dana Elle_Dana Elle (Bucatar) , 18 decembrie 2012

    Buna,nu ma mira ca nu va iese crema.E imposibil de facut la cald cum spune,Incercati urmatoarea si sa imi spuneti cum v-a iesit.Eu in fiecare an fac aceasta crema si nu am probleme. Este urmatoarea:3 -4 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar pudra.Se fierbe pe baie de aburi pana se topeste zaharul,(esential se mesteca continuu).se pune la racit apoi se mixeaza cu 250 de margarina si 20 g esenta vanilie.La urma i se adauga nuca macinata sau zdrobita fff marunt. Si nu uitati untul trebuie sa fie la temp camerei ca sa il puteti mixa cu usurinta si se adauga treptat ca si cand ati adauga ulei pt maioneza.Mult noroc dragele mele,cu siguranta veti reusi!!!

  • Fara foto

    maria , 23 octombrie 2009

    am facut crema de oua cu unt si mi sa taiat.ce am de facut?

  • Fara foto

    nik , 29 iulie 2009

    Lipseste ceva anume, reteta nu se leaga.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

94 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 400 g zahar tos
  • 300 g nuci macinate sau arahide
  • 3-4 galbenusuri

Raporteaza reteta

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse
Bezele simple

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

404 voturi    21 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Dana Elle_Dana Elle (Bucatar)

Buna,nu ma mira ca nu va iese crema.E imposibil de facut la cald cum spune,Incercati urmatoarea si sa imi spuneti cum v-a iesit.Eu in fiecare an fac aceasta crema si nu am probleme. Este urmatoarea:3 -4 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar pudra.Se fierbe pe baie de aburi pana se topeste zaharul,(esential se mesteca continuu).se pune la racit apoi se mixeaza cu 250 de margarina si 20 g esenta vanilie.La urma i se adauga nuca macinata sau zdrobita fff marunt. Si nu uitati untul trebuie sa fie la temp camerei ca sa il puteti mixa cu usurinta si se adauga treptat ca si cand ati adauga ulei pt maioneza.Mult noroc dragele mele,cu siguranta veti reusi!!!

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu ciocolata si ghimbir Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor; piureul rezultat se pune intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite cu Crema de Mascarpone Clatite cu Crema de Mascarpone

 Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ

1 vot    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse