autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema pentru prajituri

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
200 g unt, 400 g zahar tos, 300 g nuci macinate sau arahide, 3-4 galbenusuri

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

94 voturi

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul. Se aduga in zahar la cald galbenusurile treptat in compozitie pentru a evita coagularea lor. La sfarsit se adauga nucile sau arahidele.
Se utilizeaza calda
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
mousse de lamaie cu capsuni

mousse de lamaie cu capsuni

Gelatina se dizolva in jumatate de cantitate de apa, intr-un castron, se lasa 5 min. Fructele se

2 voturi    4 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Budinca de tapioca

Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama

0 voturi    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Dana Elle_Dana Elle

    Dana Elle_Dana Elle (Bucatar) , 18 decembrie 2012

    Buna,nu ma mira ca nu va iese crema.E imposibil de facut la cald cum spune,Incercati urmatoarea si sa imi spuneti cum v-a iesit.Eu in fiecare an fac aceasta crema si nu am probleme. Este urmatoarea:3 -4 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar pudra.Se fierbe pe baie de aburi pana se topeste zaharul,(esential se mesteca continuu).se pune la racit apoi se mixeaza cu 250 de margarina si 20 g esenta vanilie.La urma i se adauga nuca macinata sau zdrobita fff marunt. Si nu uitati untul trebuie sa fie la temp camerei ca sa il puteti mixa cu usurinta si se adauga treptat ca si cand ati adauga ulei pt maioneza.Mult noroc dragele mele,cu siguranta veti reusi!!!

  • Fara foto

    maria , 23 octombrie 2009

    am facut crema de oua cu unt si mi sa taiat.ce am de facut?

  • Fara foto

    nik , 29 iulie 2009

    Lipseste ceva anume, reteta nu se leaga.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

94 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 400 g zahar tos
  • 300 g nuci macinate sau arahide
  • 3-4 galbenusuri

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Dana Elle_Dana Elle (Bucatar)

Buna,nu ma mira ca nu va iese crema.E imposibil de facut la cald cum spune,Incercati urmatoarea si sa imi spuneti cum v-a iesit.Eu in fiecare an fac aceasta crema si nu am probleme. Este urmatoarea:3 -4 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar pudra.Se fierbe pe baie de aburi pana se topeste zaharul,(esential se mesteca continuu).se pune la racit apoi se mixeaza cu 250 de margarina si 20 g esenta vanilie.La urma i se adauga nuca macinata sau zdrobita fff marunt. Si nu uitati untul trebuie sa fie la temp camerei ca sa il puteti mixa cu usurinta si se adauga treptat ca si cand ati adauga ulei pt maioneza.Mult noroc dragele mele,cu siguranta veti reusi!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inghetata cu afine Inghetata cu afine

Se pun in blender si se amesteca 3 minute. Apoi se pune in forma de inghetata si se adauga la congelator pentru 2 ore. Se poate servi

0 voturi    0 comentarii
10 min
Inghetate
Budinca de tapioca Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Portocale umplute cu orez dulce si friscã