autor:

Blogul lui Haplea

» » Prajituri

Crema prajiturilor

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2010

Ingrediente
Pt blat, - 6 ouă, - 6 linguri de zahăr pudră, - un plic Creme Ole de ciocolată de la Dr. Oetcker, , Pt cremă, - 200 ml frișcă, - un plic Creme Ole de vanilie de la Dr. Oetcker, - 200 ml lapte, - 1 plic zahăr vanilat( Bourbon), -2 linguri de zahăr pudră., , Pt glazură, 120gr ciocolată ( am folosit 100gr ciocolată neagră și 20gr ciocolată cu lapte), 50ml smântână, 100gr unt.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

- facem blatul. Separăm albușurile de gălbenușuri.
- batem albușurile spumă și presărăm zahărul, iar apoi adăugăm rând pe rând gălbenușurile și mixăm la viteză mică. Adăugăm treptat plicul de Creme Ole de ciocolată și încorporăm cu o lingură de lemn. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
- după aceea preparăm crema. Amestecăm laptele, smântâna și plicul de Creme Ole de vanilie, plus un plic de zahăr vanilat Bourbon. Mixăm până când obținem crema.
- între timp, scoatem blatul
- preparăm glazura. Topim ciocolata pe pat de apă. Adăugăm smântâna și untul și obținem glazura
- peste blat întindem crema, iar apoi glazura. Băgăm la frigider măcar 5 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema prajiturilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mousse de caramel si pere caramelizate

Prajitura cu mousse de caramel si pere caramelizate

Rețeta acestei prăjituri deși pare mai elaborată, nu este deloc complicată. Preparare BLAT: -Se

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Rulada cu mere si budinca de vanilie

Rulada cu mere si budinca de vanilie

Mai intai dam merele pe razatoare si le calim cu zaharul si scortisoara pana nu mai sunt zemoase. Facem

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Arata foarte bine.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

    Imi place cum arata.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

    Foarte buna, prajitura asta! Si eu o fac foarte des! Nu stiu de unde ai reteta asta, dar eu o am de la Miha278.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2010

      Bun .....bun....bun....felicitari...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pt blat
  • - 6 ouă
  • - 6 linguri de zahăr pudră
  • - un plic Creme Ole de ciocolată de la Dr. Oetcker
  • Pt cremă
  • - 200 ml frișcă
  • - un plic Creme Ole de vanilie de la Dr. Oetcker
  • - 200 ml lapte
  • - 1 plic zahăr vanilat( Bourbon)
  • -2 linguri de zahăr pudră.
  • Pt glazură
  • 120gr ciocolată ( am folosit 100gr ciocolată neagră și 20gr ciocolată cu lapte)
  • 50ml smântână
  • 100gr unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Torturi

mira (Chef de cuisine)

Arata foarte bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu dovleac