autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA VANILIE

Autor: Iuliana Preda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Preda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2006

Ingrediente
1L lapte, 6 galbenusuri de oua, 300g zahar, 100g faina, 2 plicuri gelatina alba, 4 plicuri zahar vanilat, 50g unt, 2 albusuri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu faina si lapte (cit sa fie suficient de lichida incit sa fie strecurata pt. a nu face cocoloase). Dupa ce se strecoara se adauga si restul de lapte si zaharul.
Se fierbe pe baia de apa pina se ingroasa. Se adauga untul.
dupa ce s-a topit untul se adauga zaharul vanilat si gelatina imbibata in lapte.
Dupa racire se adauga albusurile batute spuma.
Se poate servi in cupe cu capsuni si frisca deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA VANILIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu crema de vanilie

Negresa cu crema de vanilie

Se separa albusurile de galbenusuri apoi albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste separat

22 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Muffins cu crema de vanilie

Muffins cu crema de vanilie

Mixam ouale cu zaharul pina isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, adaugam untul topit, zaharul

7 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1L lapte
  • 6 galbenusuri de oua
  • 300g zahar
  • 100g faina
  • 2 plicuri gelatina alba
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50g unt
  • 2 albusuri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta cu prune cu aluat de foitaj