autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA VANILIE

Autor: Iuliana Preda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Preda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2006

Ingrediente
1L lapte, 6 galbenusuri de oua, 300g zahar, 100g faina, 2 plicuri gelatina alba, 4 plicuri zahar vanilat, 50g unt, 2 albusuri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu faina si lapte (cit sa fie suficient de lichida incit sa fie strecurata pt. a nu face cocoloase). Dupa ce se strecoara se adauga si restul de lapte si zaharul.
Se fierbe pe baia de apa pina se ingroasa. Se adauga untul.
dupa ce s-a topit untul se adauga zaharul vanilat si gelatina imbibata in lapte.
Dupa racire se adauga albusurile batute spuma.
Se poate servi in cupe cu capsuni si frisca deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA VANILIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Blatul de cacao: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele. Incoproram

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Prajituri
tort cu crema de vanilie si frisca

tort cu crema de vanilie si frisca

Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si

19 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1L lapte
  • 6 galbenusuri de oua
  • 300g zahar
  • 100g faina
  • 2 plicuri gelatina alba
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50g unt
  • 2 albusuri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine din borcan