autor:

» » Dulciuri diverse

CREMA VANILIE

Autor: Iuliana Preda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Preda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2006

Ingrediente
1L lapte, 6 galbenusuri de oua, 300g zahar, 100g faina, 2 plicuri gelatina alba, 4 plicuri zahar vanilat, 50g unt, 2 albusuri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu faina si lapte (cit sa fie suficient de lichida incit sa fie strecurata pt. a nu face cocoloase). Dupa ce se strecoara se adauga si restul de lapte si zaharul.
Se fierbe pe baia de apa pina se ingroasa. Se adauga untul.
dupa ce s-a topit untul se adauga zaharul vanilat si gelatina imbibata in lapte.
Dupa racire se adauga albusurile batute spuma.
Se poate servi in cupe cu capsuni si frisca deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA VANILIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)

Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)

Special pt. Cãtãlina :) 1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã coaja de portocalã si gãlbenusurile

7 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1L lapte
  • 6 galbenusuri de oua
  • 300g zahar
  • 100g faina
  • 2 plicuri gelatina alba
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50g unt
  • 2 albusuri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu lamaie si dulceata de afine