autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cremeş frantuzesc

Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2008

Ingrediente
Blat :350 g faina, 150g margarina (unt), 3 linguri zahăr praf,1 praf de copt stins cu zeama de lamâie,100 g lapte, Crema: 1/2 litru lapte ,1 plic de budinca de vanilie(Dr.Oetker),200 g unt, g zahar praf, 2 linguri cacao .

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Baltul : se framântă bine ingredientele date pentru blat şi se împarte aluatul în 3 părti egale, din care se coc pe dosul tăvii,pe hârtie de copt 3 foi.
Crema: Laptele si budinca se fierb la foc mic şi apoi se pune la racit.Rece se amestecă cu zahărul praf,untul pâna se face spumă. Gata se împarte în 2 crema si în 1/2 din compoziţie se pune cacao.
Aranjament:
1.Se pune primul blat
2.Se pune crema cu cacao
3.Se pune al doilea blat
4.Se pune crema cu vanilie
5.Se pune al treilea blat
6.Se pune o glazură facuta dintr-un plic de frisca Dr.Oetker.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremeş frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cu urda ca la Bistrita

Cozonac cu urda ca la Bistrita

Se cerne faina si se aseaza intr-un vas.Drojdia se dizolva in putina apa calduta cu zahar si se toarna

17 voturi    18 comentarii
2h 40 min
Prajituri
Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Se pregateste maiaua din putin lapte caldut(100ml),drojdia si putina faina,pana se face ca o ciulama.se

0 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    de ce se numeste cremes frantuzesc?

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat :350 g faina
  • 150g margarina (unt)
  • 3 linguri zahăr praf,1 praf de copt stins cu zeama de lamâie,100 g lapte
  • Crema: 1/2 litru lapte ,1 plic de budinca de vanilie(Dr.Oetker),200 g unt, g zahar praf
  • 2 linguri cacao .

Raporteaza reteta

Fara foto

mira (Chef de cuisine)

de ce se numeste cremes frantuzesc?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Cupcakes cu Ciocolata