autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cremeş frantuzesc

Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2008

Ingrediente
Blat :350 g faina, 150g margarina (unt), 3 linguri zahăr praf,1 praf de copt stins cu zeama de lamâie,100 g lapte, Crema: 1/2 litru lapte ,1 plic de budinca de vanilie(Dr.Oetker),200 g unt, g zahar praf, 2 linguri cacao .

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Baltul : se framântă bine ingredientele date pentru blat şi se împarte aluatul în 3 părti egale, din care se coc pe dosul tăvii,pe hârtie de copt 3 foi.
Crema: Laptele si budinca se fierb la foc mic şi apoi se pune la racit.Rece se amestecă cu zahărul praf,untul pâna se face spumă. Gata se împarte în 2 crema si în 1/2 din compoziţie se pune cacao.
Aranjament:
1.Se pune primul blat
2.Se pune crema cu cacao
3.Se pune al doilea blat
4.Se pune crema cu vanilie
5.Se pune al treilea blat
6.Se pune o glazură facuta dintr-un plic de frisca Dr.Oetker.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremeş frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rafaello

Rafaello

zaharul se pune la fiert cu apa pana se formeaza un sirop gros. se face proba cu picatura de sirop

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Galbenusurile de la cele 4 oua le batem cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    de ce se numeste cremes frantuzesc?

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat :350 g faina
  • 150g margarina (unt)
  • 3 linguri zahăr praf,1 praf de copt stins cu zeama de lamâie,100 g lapte
  • Crema: 1/2 litru lapte ,1 plic de budinca de vanilie(Dr.Oetker),200 g unt, g zahar praf
  • 2 linguri cacao .

Raporteaza reteta

Fara foto

mira (Chef de cuisine)

de ce se numeste cremes frantuzesc?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
PLACINTA CU PRUNE