autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cremeş frantuzesc

Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2008

Ingrediente
Blat :350 g faina, 150g margarina (unt), 3 linguri zahăr praf,1 praf de copt stins cu zeama de lamâie,100 g lapte, Crema: 1/2 litru lapte ,1 plic de budinca de vanilie(Dr.Oetker),200 g unt, g zahar praf, 2 linguri cacao .

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Baltul : se framântă bine ingredientele date pentru blat şi se împarte aluatul în 3 părti egale, din care se coc pe dosul tăvii,pe hârtie de copt 3 foi.
Crema: Laptele si budinca se fierb la foc mic şi apoi se pune la racit.Rece se amestecă cu zahărul praf,untul pâna se face spumă. Gata se împarte în 2 crema si în 1/2 din compoziţie se pune cacao.
Aranjament:
1.Se pune primul blat
2.Se pune crema cu cacao
3.Se pune al doilea blat
4.Se pune crema cu vanilie
5.Se pune al treilea blat
6.Se pune o glazură facuta dintr-un plic de frisca Dr.Oetker.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremeş frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nescafe

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

41 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

4 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana devine o pasta omogena. Se adauga untul topit, praful de

16 voturi    10 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    de ce se numeste cremes frantuzesc?

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat :350 g faina
  • 150g margarina (unt)
  • 3 linguri zahăr praf,1 praf de copt stins cu zeama de lamâie,100 g lapte
  • Crema: 1/2 litru lapte ,1 plic de budinca de vanilie(Dr.Oetker),200 g unt, g zahar praf
  • 2 linguri cacao .

Raporteaza reteta

Fara foto

mira (Chef de cuisine)

de ce se numeste cremes frantuzesc?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu jeleu de citrice