autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cremeş frantuzesc

Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2008

Ingrediente
Blat :350 g faina, 150g margarina (unt), 3 linguri zahăr praf,1 praf de copt stins cu zeama de lamâie,100 g lapte, Crema: 1/2 litru lapte ,1 plic de budinca de vanilie(Dr.Oetker),200 g unt, g zahar praf, 2 linguri cacao .

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Baltul : se framântă bine ingredientele date pentru blat şi se împarte aluatul în 3 părti egale, din care se coc pe dosul tăvii,pe hârtie de copt 3 foi.
Crema: Laptele si budinca se fierb la foc mic şi apoi se pune la racit.Rece se amestecă cu zahărul praf,untul pâna se face spumă. Gata se împarte în 2 crema si în 1/2 din compoziţie se pune cacao.
Aranjament:
1.Se pune primul blat
2.Se pune crema cu cacao
3.Se pune al doilea blat
4.Se pune crema cu vanilie
5.Se pune al treilea blat
6.Se pune o glazură facuta dintr-un plic de frisca Dr.Oetker.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremeş frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
TARTA CU MERE SI MANGO

TARTA CU MERE SI MANGO

Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare,se adauga margarina taiata cubulete si se amesteca,se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si

8 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    de ce se numeste cremes frantuzesc?

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat :350 g faina
  • 150g margarina (unt)
  • 3 linguri zahăr praf,1 praf de copt stins cu zeama de lamâie,100 g lapte
  • Crema: 1/2 litru lapte ,1 plic de budinca de vanilie(Dr.Oetker),200 g unt, g zahar praf
  • 2 linguri cacao .

Raporteaza reteta

Fara foto

mira (Chef de cuisine)

de ce se numeste cremes frantuzesc?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere