autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cremeş frantuzesc

Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Balogh Corina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2008

Ingrediente
Blat :350 g faina, 150g margarina (unt), 3 linguri zahăr praf,1 praf de copt stins cu zeama de lamâie,100 g lapte, Crema: 1/2 litru lapte ,1 plic de budinca de vanilie(Dr.Oetker),200 g unt, g zahar praf, 2 linguri cacao .

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Baltul : se framântă bine ingredientele date pentru blat şi se împarte aluatul în 3 părti egale, din care se coc pe dosul tăvii,pe hârtie de copt 3 foi.
Crema: Laptele si budinca se fierb la foc mic şi apoi se pune la racit.Rece se amestecă cu zahărul praf,untul pâna se face spumă. Gata se împarte în 2 crema si în 1/2 din compoziţie se pune cacao.
Aranjament:
1.Se pune primul blat
2.Se pune crema cu cacao
3.Se pune al doilea blat
4.Se pune crema cu vanilie
5.Se pune al treilea blat
6.Se pune o glazură facuta dintr-un plic de frisca Dr.Oetker.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremeş frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete

Cornulete

Se cerne faina,se adauga untura topita,laptele ,coaja si zeama de lamaie,zahar dupa gust,un praf

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura dulce cu branza

Prajitura dulce cu branza

Aluatul: faramitam bine biscuitii si-i amestecam cu margarina si 4 picaturi esenta de vanilie pana

14 voturi    0 comentarii
5h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    de ce se numeste cremes frantuzesc?

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat :350 g faina
  • 150g margarina (unt)
  • 3 linguri zahăr praf,1 praf de copt stins cu zeama de lamâie,100 g lapte
  • Crema: 1/2 litru lapte ,1 plic de budinca de vanilie(Dr.Oetker),200 g unt, g zahar praf
  • 2 linguri cacao .

Raporteaza reteta

Fara foto

mira (Chef de cuisine)

de ce se numeste cremes frantuzesc?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa fondanta