autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2011

Ingrediente
Pentru foi:, , 700 g faina alba, 300 g margarina, 200 ml smantana, 1 lingura untura, un varf cutit sare, , Pentru crema:, , 1,700 l lapte, 8 linguri cu varf faina, 3 plicuri zahar vanilat, 10 oua, 250 g zahar, 4 pliculete gelatina

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 45 min

35 voturi

Mod de preparare

Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale.
Impartim coca in 4 , intindem foile si le coacem pe rand in tava.
Preparam crema punand la fiert 1 l lapte.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un prag de sare, apoi adaugam 125 g zahar si batem bine pina se intaresc din nou.
Galbenusurile le batem bine cu 125 g zahar pina se fac spuma. Adaugam zaharul vanilat, faina si laptele rece(700 ml)treptat.
Cand laptele fierbe, adaugam compozitia cu galbenusurile si amestecam repede-repede, imvartind continuu.se lucreaza foarte rapid.
Inmuiem gelatina in 150 ml apa.
Adaugam 1/2 din albusuri in compozitia fierbinte, dupa ce am stins focul si cu miscari line incorporam toate albusurile.Adaugam apoi si cealalta 1/2 de albusuri amestecand lin pina le incorporam si pe acestea.
Adaugam gelatina inmuiata si omogenizam pina se dizolva toata gelatina.
Aveti grija ca daca doriti sa iasa bine crema trebuie sa va miscati foarte repede si sa aveti toate la indemana.
Punem 1/2 crema intre doua foi , apoi cealalta 1/2 intre celelalte doua foi si dam cremesul la rece.
Dupa ce s-a racit il pudram deasupra cu zahar praf.

Din cantitatile ce le-am dat eu ies doua prajituri.
Noua ne plac atat de mult, incat trebuie sa fac mereu doua tavi...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes(cremsnit) ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec din albusuri cu cacao

Chec din albusuri cu cacao

Mixam albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul si zaharul vanilat in ploaie si mixam bine pana

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Cozonac moldo-ardelenesc

Cozonac moldo-ardelenesc

Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi,

14 voturi    20 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Dioszegi , 07 iulie 2014

    VAI CE GUSTOASE SINT MAMA MEREU NE FACEA ..SI NE BATEAM DE LA ELE ..UN BESO

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

    Am mancat un cremsnit in Slovenia pe care nu am sa-l uit niciodata.Iese delicios doar daca faci foile acasa.

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2012

    Si eu cumparam foile. Acum voi incerca si reteta ce ne-ai daruit-o. Este delicioasa! Multumesc !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

      Am o matusa care face un cremsnit nemaipomenit.Reteta este aproape la fel ca a ta.O fac si eu,dar foile le cumpar;nu am incercat niciodata. Urmatoarea data o sa incerc reteta ta-arata tare bine si am prins curaj!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

      E un deliciu cremsnitul tau. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 45 min

35 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 700 g faina alba
  • 300 g margarina
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura untura
  • un varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 1,700 l lapte
  • 8 linguri cu varf faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 10 oua
  • 250 g zahar
  • 4 pliculete gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

COMY.M. (Chef de cuisine)

Am mancat un cremsnit in Slovenia pe care nu am sa-l uit niciodata.Iese delicios doar daca faci foile acasa.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu nuca de cocos