autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cremshnit

Autor: mona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
2 foi cremshnit, 6 linguri faina, 12 linguri zahar, esenta rom, 1l lapte, 1 lamaie, 2 pachete margarina pt prajituri, 2 pachete budinca de vanilie, 350 gr zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Cele 6 linguri cu faina, 12 zahar,esenta, coaja de la lamaie, pachetele de budinca si laptele se pun intr-o craticioara cu fundul rotund sau un tuciulet. Se fierb la foc mic pana se leaga crema.
Atunci cand e gata se pune la rece, acum cele 2 pachete de margarina se freaca cu zaharul pudra, dar nu se pune tot zaharul o data pt ca se taie, treptat.
Cand s-a racit crema se amesteca cu margarina frecata cu zaharuil pudra.
Se incorporeaza incet punand cate o lingura de margarina peste crema facuta pe foc.
Terminata incorporarea se pune crema peste foaia de cremshnit si se presara mult zahar pudra.
secretul acestei prajituri este mixarea lenta a cremelor, si dupa ce am terminat prajitura trebuie pusa in frigider.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremshnit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare. Se

14 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

preparare-crema: Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca

45 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 foi cremshnit
  • 6 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • esenta rom
  • 1l lapte
  • 1 lamaie
  • 2 pachete margarina pt prajituri
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 350 gr zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu migdale