autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

CREMSNIT CU MERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Ingrediente
Pentru aluat:, 1,5kg.mere,, 8 oua,, 180g.zahar praf,, 3 linguri apa,, 200g.faina,, 1/2 pachet de praf de copt,, 1 lingura cacao, Pentru crema:, 5dl.lapte,, 2 pachete praf de budinca de vanilie,, 250g.unt,, 180g.zahar praf,, 1 pachet de glazura de ciocolata de la dr.Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1.Pe tava captusita cu folie de aluminiu se aseaza merele taiate in felii.Galbenusurile se amesteca cu zaharul praf si 3 linguri de apa.Se adauga faina, praful de copt si albusurile batute spuma.1/2 din aceasta compozite se pune peste mere si se netezeste bine , iar in restul de compozitie se incorporeaza cacaoa si se aseaza peste compozitia galbena.
2.In cuptor preincalzit se coace 30 minute.
3.Se prepara crema:se fierbe praful de budinca in lapte, potrivit indicatiilor de pe pachet.Untul se freaca cu zaharul praf si se amesteca cu budinca rece.
4.Se rastoarna prajitura pe un platou, se ia folia de aluminiu si se pune crema peste mere.
5.Se prepara glazura si se intinde peste crema.Peste glazura se poate presara zahar praf si se poate orna cu martipan de diferite culori.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMSNIT CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Esenta naturala din coji de portocale

Esenta naturala din coji de portocale

Un praf cu o aroma foarte puternica si rezultate intense. Imi place foarte mult gustul si mirosul

19 voturi    6 comentarii
48h
Dulciuri diverse
Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

300 de grame de zahar se caramelizeaza. Cand capata o culoare maroniu-roscat se ia de pe foc si se

40 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1,5kg.mere,
  • 8 oua,
  • 180g.zahar praf,
  • 3 linguri apa,
  • 200g.faina,
  • 1/2 pachet de praf de copt,
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema:
  • 5dl.lapte,
  • 2 pachete praf de budinca de vanilie,
  • 250g.unt,
  • 180g.zahar praf,
  • 1 pachet de glazura de ciocolata de la dr.Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Biscuiti de casa