aluatul pt foi
ouale, uleiul,smintina,se amesteca
se pune atita faina cit sa rezulte un aluat care va fi intins cu facaletul,se fac 2 foi care se coc la temperatura medie
crema de vanilie
galbenusele + zaharul + amidonul + 0,250ml lapte rece se amesteca
0,750 ml lapte se pune la fiert,cind a dat in clocot se toarna compozitia de mai sus, se amesteca continu cu telul para,aprox 30 minute pina se leaga compozitia.
se ia de pe foc
se adauga aromele si albusul batut spuma ,se amesteca usor pina sa incorporat albusul,se adauga stafidele.
asamblarea prajituri
in aceiasi tava unde s-au copt foile se asambleaza prajitura, foaie +crema calda + foaie ,se pune la rece cind este rece se pudreaza cu zahar pudra vanilat

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii