Ingrediente
1 pachet foi pentru cremsnit, 1,750 l lapte, 4 plicuri pudding de vanilie, 3 galbenusuri, 6-7 linguri zahar tos, 4-5 linguri faina, 3 pliculeţe zahar vanilat, 150 g unt, un praf de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
65 voturi
Mod de preparare
-din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc 0,5 l , iar restul se pune la incalzit impreuna cu cele 6-7 linguri zahar tos;
-cele 4 plicuri de pudding se pun intr-un castron si se amesteca incetul cu incetul cu cele 0,5 l lapte rece, galbenusurile, plicurile de zahar vanilat, cele 4-5 linguri faina si praful de sare ;
-dupa ce s-a omogenizat, aceasta compozitie se adauga laptelui de pe foc si se amesteca in mod continuu (sa nu se formeze cocoloase) pana la ingrosare ; (compozitia se toarna in lapte inainte ca acesta sa se fi devenit fierbinte tot pentru evitarea cocoloaselor);
-dupa ce s-a ingrosat crema se ia de pe foc si se racoreste (eu am racorit-o introducând cratita intr-o "baie" de apa ca sa nu dureze);
-in crema racorita se adauga untul (aflat la temperatura camerei) amestecand continuu pana la omogenizare ;
-se intinde crema pe una din foile de cremsnit, dupa care a doua se pune deasupra ;
-se acopera cu o folie si se tine 3 ore in frigider dupa care se taie cu un cutit inmuiat in apa calda (pentru un aspect perfect)
Pofta buna !
Cucu Elisabeta Szász , 10 februarie 2014
Eu sunt de parere ca ,daca facem prajituri de casa sa evitam budincile.
Viorica , 02 decembrie 2013
Este bine ca foaia de jos să o pui invers, adică cu partea care a stat pe tavă spre cremă. Se va muia puţin şi se taie mai bine
Ylem , 04 octombrie 2013
si cum sta crema asa tare teapana?? nu trebuie adaugat si gelatin??
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011
Ce buna este prajitura. Mai demult faceam si foile acasa, era delicioasa!
kok miori (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011
Minunata prajitura si eu fac asa crema dar in loc de faina eu pun amidon de porumb care-i da si culoarea iese bine.
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011
Este rapid de pregatit si foarte gustos!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010
Arata foarte bine.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010
Foarte gustos si arata si bine!
constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010
Foarte buna !
constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010
Este o bunatate !
CiprianAinur , 15 martie 2010
incerc reteta. daca nu-mi iese bine (cel mai probabil, ca sunt mare "bucatar" de la Cluj), macar stiu de la tine ca rezist la toate pana la cianura :D.
Maria Lupean (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010
Imi place reteta am salvat-o, super!
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
Super , cremsnitul e o bunatate.Arata foarte bine.
mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
intr-adevar are un aspect perfect!!felicitari!
Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
Foarte buna.....delicioasa si usor de facut...bravo.
mac myra (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
Delicios......
constanta proca (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
Am pregatit si eu aceasta prajitura ,e foarte buna 1