autor:

Adina Amironesei

» » Prajituri

Cremsnit rapid si simplu de preparat

Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
1 pachet foi pentru cremsnit, 1,750 l lapte, 4 plicuri pudding de vanilie, 3 galbenusuri, 6-7 linguri zahar tos, 4-5 linguri faina, 3 pliculeţe zahar vanilat, 150 g unt, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

65 voturi

Mod de preparare

Se pregateste crema astfel :
-din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc 0,5 l , iar restul se pune la incalzit impreuna cu cele 6-7 linguri zahar tos;
-cele 4 plicuri de pudding se pun intr-un castron si se amesteca incetul cu incetul cu cele 0,5 l lapte rece, galbenusurile, plicurile de zahar vanilat, cele 4-5 linguri faina si praful de sare ;
-dupa ce s-a omogenizat, aceasta compozitie se adauga laptelui de pe foc si se amesteca in mod continuu (sa nu se formeze cocoloase) pana la ingrosare ; (compozitia se toarna in lapte inainte ca acesta sa se fi devenit fierbinte tot pentru evitarea cocoloaselor);
-dupa ce s-a ingrosat crema se ia de pe foc si se racoreste (eu am racorit-o introducând cratita intr-o "baie" de apa ca sa nu dureze);
-in crema racorita se adauga untul (aflat la temperatura camerei) amestecand continuu pana la omogenizare ;
-se intinde crema pe una din foile de cremsnit, dupa care a doua se pune deasupra ;
-se acopera cu o folie si se tine 3 ore in frigider dupa care se taie cu un cutit inmuiat in apa calda (pentru un aspect perfect)
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit rapid si simplu de preparat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Rubya (Bucatar sef):

    Este foarte buna reteta, insa doamna a uitat sa specifice ca trebuie zahar,cele 3 plicuri din reteta nu sunt indeajuns...va asigur eu...in rest este delicoasa....mai trebuie cam 5 linguri de zahar...bafta

  • 20 comentarii

  • Monica , 09 noiembrie 2014

    Cum se prepara crema pentru cremes

  • Hilde Natu , 10 februarie 2014

    Pai nici nu foile nu sunt facute in casa....sunt cumparate

  • Clau Dia , 10 februarie 2014

    bine, dar si budinca se face in casa daca vrem.... :-)

    • Cucu Elisabeta Szász , 10 februarie 2014

      Eu sunt de parere ca ,daca facem prajituri de casa sa evitam budincile.

    • Viorica , 02 decembrie 2013

      Este bine ca foaia de jos să o pui invers, adică cu partea care a stat pe tavă spre cremă. Se va muia puţin şi se taie mai bine

    • Ylem , 04 octombrie 2013

      si cum sta crema asa tare teapana?? nu trebuie adaugat si gelatin??

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Ce buna este prajitura. Mai demult faceam si foile acasa, era delicioasa!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Minunata prajitura si eu fac asa crema dar in loc de faina eu pun amidon de porumb care-i da si culoarea iese bine.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Este rapid de pregatit si foarte gustos!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Arata foarte bine.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Foarte gustos si arata si bine!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Foarte buna !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Este o bunatate !

    • CiprianAinur , 15 martie 2010

      incerc reteta. daca nu-mi iese bine (cel mai probabil, ca sunt mare "bucatar" de la Cluj), macar stiu de la tine ca rezist la toate pana la cianura :D.

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Imi place reteta am salvat-o, super!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Super , cremsnitul e o bunatate.Arata foarte bine.

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      intr-adevar are un aspect perfect!!felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Foarte buna.....delicioasa si usor de facut...bravo.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Delicios......

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Am pregatit si eu aceasta prajitura ,e foarte buna 1

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

65 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi pentru cremsnit
  • 1,750 l lapte
  • 4 plicuri pudding de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 6-7 linguri zahar tos
  • 4-5 linguri faina
  • 3 pliculeţe zahar vanilat
  • 150 g unt
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Adina Amironesei
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

99 voturi    21 comentarii
1h
Torturi
Crema de zahar ars speciala

Crema de zahar ars speciala

1. Se caramelizeaza cele 4 linguri de zahar intinzandu-se neaparat pe marginea cratitei dupa care

18 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Spume si creme dulci
Legume la cuptor - reţetă specială

Legume la cuptor - reţetă specială

1. broccoli (sau conopida) se spala si se fierbe aprox. 5 minute in apa cu sare, se scurge si se

23 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Monica

Cum se prepara crema pentru cremes

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor