autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Cremsnit-varianta mea

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2010

Ingrediente
1pachet de aluat frantuzesc-1kg, , ptr crema, 1litru de lapte, 1 pahar de zahar, 3 galbenuse, 3/4 pahar amidon de porumb, 100 gr de unt, esenta de vanilie, putina sare, ptr glazura, 100 gr de pudra de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Foiile-tai din aluatul frantuzesc o bucata de marimea tavii ptr cremsnit-aluatul eu il cumpar el vine deja rulat eu il mai intind putin.
In tava de cuptor pun o foaie de pergament dupa care pun aluatul putin intins dupa care pun deasupra o alta foaie de pergament si o tava mai mica care sa apese pe aluat si sa nui deie voie sa faca bule de aer.Il coc la temperatura de 160 de grade pina se rumeneste frumos.Il presor cu putin zahar pudra.
La fel a doua foaie.

Crema-
Pun la fiert 3 pahare de lapte cu paharul de zahar si putina sare.
Intr-un bol amestec 3/4 pahar de amidon de porumb cu 1pahar de lapte si 3 galbenuse si amestec bine pina amidonul se dizolva bine in lapte.
Cind laptele din oala incepe sa fiarba fac focul mic si adaug putin lapte la compozitia de oua amestec dupa care adaug compozitia de oua la laptele care este fierbinte si amestec bine pina crema incepe sa se ingroase si sa nu faca cocoloase.Iau de pe foc si adaug untul si amestec bine pina untul s-a topit si crema este lucioasa.Adaug si putina esenta de vanilie dupa ce crema a fost pe foc.

Intr-o tava de la care am luat masura foilor pun 1 foaie torn crema toata si nivelesc sa se cuprinda foaia dupa care pun a doua foaie pe care eu o sfarim si o presar peste crema dupa care presor zahar pudra.
Sint care cresteaza a doua foaie in portii si dupa copt
o aranjeaza pe crema.
Eu acopar tava cu o foaie de staniol si o dau ptr citeva ore la frigider ca gusturile sa se patrunda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit-varianta mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu struguri si mar

Cheesecake cu struguri si mar

Biscuiti de rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit.Se amesteca bine.

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2013

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2012

    Excelent

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Minunat.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 14 august 2010

      Suna interensant....felicitari*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1pachet de aluat frantuzesc-1kg
  • ptr crema
  • 1litru de lapte
  • 1 pahar de zahar
  • 3 galbenuse
  • 3/4 pahar amidon de porumb
  • 100 gr de unt
  • esenta de vanilie
  • putina sare
  • ptr glazura
  • 100 gr de pudra de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Floare de colt (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonacii bunicii