autor:

Camelia Grosu

» » Aluaturi si Foietaje

Crescente cu sunca

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Ingrediente
-500 g faina, -150 ml lapte, -100 ml apa, -1 lingurita rasa de sare, -25 g drojdie, -200 g sunca presata, -1 ardei gras rosu mai mic, -1 lingura miere, -2 linguri de ulei, -1 ou, -oregano

Dificultate: Medie Timp: 3h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calda.Se taie sunca si ardeiul in cubulete. Se cerne faina intr-un castron, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele caldut, drojdia, mierea, sarea, uleiul, oregano, sunca si areiul.Se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, care se lasa la dospit timp de 60 de minute. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt tava aragazului. Se intinde aluatul sub forma unui dreptunghi cu grosimea de 1,5 cm. Se aseaza aluatul in tava si, cu ajutorul furculitei, se inteapa si se traseaza dungi oblice, in ambele sensuri. Se unge cu ou batut si se lasa aluatul la crescut inca o ora. Se introduce tava in cuptorul preincalzit, pentru 40-45 de minute. Se taie calduta in dreptunghiuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crescente cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac de paste

Cozonac de paste

Aluatul : Ingredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale crocante

Spirale crocante

Dupa ce a dospit aluatul cam 1/2h se intinde in forma dreptunghiulara cat mai subtire posibil. Pe

6 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Cred ca sunt tare gustoase!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Aratã super!!!foarte bune*****

Dificultate

Medie

Timp

3h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -150 ml lapte
  • -100 ml apa
  • -1 lingurita rasa de sare
  • -25 g drojdie
  • -200 g sunca presata
  • -1 ardei gras rosu mai mic
  • -1 lingura miere
  • -2 linguri de ulei
  • -1 ou
  • -oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca sunt tare gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate