autor:

tatiana

» » Mancaruri cu peste

Crevete chinezesti

Autor: tatiana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tatiana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
500 g creveti, 1 albus, 1 lingura de amidon, 400 g legume congelate, 1 rasa lingurita zahar maro (light), 1 lingurita ghimbir tocat, 1 lingurita sos fasole iute (optional), 1 fir de ceapa verde, 1 lingura de sos de soia (light), 1 lingura de vin de orez chinezesc, 1 lingura de pasta de rosii, ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se decorticheaza crevetii si se curata de intestine – daca aveti creveti gata prajiti si/sau congelati cu atat mai bine. Se pun crevetii decorticati intr-un castron si se amesteca cu albusul de ou si cu amidonul. Intr-o tigaie se pune la incins ulei si se prajesc crevetii. Sunt gata in cateva minute, capata o usoara culoare roz. Se scot si se scurg de surplusul de ulei.
Se pun la incins 2-3 linguri de ulei si se pun legumele cu ligurita de zahar. Se amesteca 3 minute apoi se scot si se pun in mijlocul farfuriei. Pot fi legume combinate, mazare, fasole verde, broccoli, etc.In aceeasi tigaie se lasa 2 linguri de ulei si se adauga ghimbirul tocat si ceapa taiata fin. Se amesteca 1 minut si se adauga crevetii. Se mai amesteca inca 1 min si se pune sosul de soia, vinul de orez. Se pun jumatate din creveti pe farfurie. Cealalata jumatate se amesteca cu lingura de pasta de tomate, pe foc, pana se fac rosii, aproximativ inca 1 miNUT
Daca ti-a placut reteta noastra "Crevete chinezesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g creveti
  • 1 albus
  • 1 lingura de amidon
  • 400 g legume congelate
  • 1 rasa lingurita zahar maro (light)
  • 1 lingurita ghimbir tocat
  • 1 lingurita sos fasole iute (optional)
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 lingura de sos de soia (light)
  • 1 lingura de vin de orez chinezesc
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga