autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu smantana

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Ingrediente
300 gr.cozi de creveti decorticati:, 500 gr.smantana (18%grasime), 3 linguri de faina, 1 lingura ulei, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

102 voturi

Mod de preparare

Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata intreaga cantitate de creveti. Se lasa sa fiarba 5 minute.

Separat se pregateste sosul de smantana. Faina se amesteca cu putina apa, cu grija ca sa nu faca cocoloase. Se adauga apoi smantana si se amesteca foarte bine. Se aseaza apoi vasul pe plita (nu direct pe flacara) si se amesteca incontinuu. Cand s-a subtiat se adauga crevetii.

Se amesteca usor pana se ingroasa sosul. Se potriveste de sare si piper.

Acest fel de manacare poate fi usor mai piperata. Putin patrunjel tocat foarte fin adaugat innainte de servire - este singurul ornament de care are nevoie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou a la grec

Macrou a la grec

1. Pestele se curata, se spala si se da cu sare. 2. Se ia o tava, se aseaza pestele si se toarna

7 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Medalion de rechin cu legume la cuptor

Medalion de rechin cu legume la cuptor

Se spala medalionul de rechin si il lasam la scurs cateva minute.Punem medalionul de rechin intr-o

23 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    o delicatesa.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

102 voturi

Ingrediente

  • 300 gr.cozi de creveti decorticati:
  • 500 gr.smantana (18%grasime)
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura ulei
  • sare,

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

o delicatesa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci