autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu smantana

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Ingrediente
300 gr.cozi de creveti decorticati:, 500 gr.smantana (18%grasime), 3 linguri de faina, 1 lingura ulei, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

102 voturi

Mod de preparare

Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata intreaga cantitate de creveti. Se lasa sa fiarba 5 minute.

Separat se pregateste sosul de smantana. Faina se amesteca cu putina apa, cu grija ca sa nu faca cocoloase. Se adauga apoi smantana si se amesteca foarte bine. Se aseaza apoi vasul pe plita (nu direct pe flacara) si se amesteca incontinuu. Cand s-a subtiat se adauga crevetii.

Se amesteca usor pana se ingroasa sosul. Se potriveste de sare si piper.

Acest fel de manacare poate fi usor mai piperata. Putin patrunjel tocat foarte fin adaugat innainte de servire - este singurul ornament de care are nevoie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu legume la cuptor

Peste cu legume la cuptor

Dupa curatare si spalare, se sareaza pestele pe interior si exterior. Ceapa se taie fidea, morcovii

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Fitofag prajit

Fitofag prajit

Pestele eviscerat si curatat de solzi si branhii se spala bine si se portioneaza (capul si coada

5 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    o delicatesa.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

102 voturi

Ingrediente

  • 300 gr.cozi de creveti decorticati:
  • 500 gr.smantana (18%grasime)
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura ulei
  • sare,

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

o delicatesa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata