autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu sos picant,

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Ingrediente
7-9 creveti, 100g de orez Mellisa(grecesc), 1 ceapa, 2-3 rosii, 1 ardei iute rosu, 1 lingura sos de soia, 2 catei de usturoi, ¼ de lingurita de oregano, Unt / ulei, 1 lingurita boia afumata, sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt, la fel si ardeiul iute. Punem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana se caramelizeaza, dupa care adaugam celelalte ingrediente, la final adaugam rosiile,sosul de soia, gustam si asezonam cu un praf de sare. Punem sosul in blender si blendem bine si strecuram.
Pregatim orezul, curatam de impuritati, il spalam, punem unt si ulei intr-o cratita si adaugam orezul si trei parti de apa, adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba, dandu-l la cuptor 14-16 minute.




Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa




Incingem o tigaie non aderenta in care punem ulei si unt si adaugam crevetii, lasandu-i sa se soteze pe ambele parti, dupa care ii scoatem si ii lasam in asteptare. Punem din nou sosul in tigaie si adaugam creveti. Luam o rosie cherry si o tragem la tigaie.Aranjam ca in imaginea alaturata si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos picant," nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti  in vin rosé si sos picant de usturoi

Creveti in vin rosé si sos picant de usturoi

Intr-o cratitã (eu am folosit un vas de lut) se pune usturoiul la prãjit in uleiul de mãsline

5 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Creveti, in sos picant-gampa al pil pil

Creveti, in sos picant-gampa al pil pil

Descongelam creveti.In cratita de lut punem uleiul ,usturoiul curatat ,taiat in feliute , ciusca

18 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 7-9 creveti
  • 100g de orez Mellisa(grecesc)
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • ¼ de lingurita de oregano
  • Unt / ulei
  • 1 lingurita boia afumata
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Raci fierti