Creveti cu sos picant,

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Creveti cu sos picant,

Ingrediente

  • 7-9 creveti
  • 100g de orez Mellisa(grecesc)
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • ¼ de lingurita de oregano
  • Unt / ulei
  • 1 lingurita boia afumata
  • sare

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt, la fel si ardeiul iute. Punem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana se caramelizeaza, dupa care adaugam celelalte ingrediente, la final adaugam rosiile,sosul de soia, gustam si asezonam cu un praf de sare. Punem sosul in blender si blendem bine si strecuram.

Pregatim orezul, curatam de impuritati, il spalam, punem unt si ulei intr-o cratita si adaugam orezul si trei parti de apa, adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba, dandu-l la cuptor 14-16 minute.

Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa

Incingem o tigaie non aderenta in care punem ulei si unt si adaugam crevetii, lasandu-i sa se soteze pe ambele parti, dupa care ii scoatem si ii lasam in asteptare. Punem din nou sosul in tigaie si adaugam creveti. Luam o rosie cherry si o tragem la tigaie.Aranjam ca in imaginea alaturata si servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise