autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu unt si samburi de nuca

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
200 g samburi de nuca, 2 catei de usturoi, 2 legaturi de patrunjel verde, 4 cutii (pungi) cu creveti decorticati (a 400 g fiecare), sare, piper macinat, 150 g unt., (pentru 8 portii)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie samburii de nuca (nu prea marunt), se curata si se toaca usturoiul si patrunjelul verde.

Se fierb crevetii in apa multa cu sare, dupa care se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.

Se topeste untul intr-o cratita, se pune nuca si usturoiul si se lasa sa se rumeneasca si la urma se adauga crevetii. Se incing putin pe foc, se amesteca cu patrunjelul verde tocat si se gusta de sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu unt si samburi de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care

20 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Supa cu scoici si creveti.

Supa cu scoici si creveti.

Facem o prajeala din :-praz -ardei rosu si verde- catei de usturoi, in uleiul incins (toate taiate

21 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihaela , 13 august 2009

    Sincer nu am auzit de sambure de nuca. Cireasa, visina, pruna au sambure, dar nu si nuca. La ce va referiti dumneavoastra se numeste miez de nuca. Va rog nu denaturati adevarata denumire. Informati-va mai bine pe Nuc - Wikipedia.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g samburi de nuca
  • 2 catei de usturoi
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • 4 cutii (pungi) cu creveti decorticati (a 400 g fiecare)
  • sare
  • piper macinat
  • 150 g unt.
  • (pentru 8 portii)

Raporteaza reteta

Fara foto

mihaela

Sincer nu am auzit de sambure de nuca. Cireasa, visina, pruna au sambure, dar nu si nuca. La ce va referiti dumneavoastra se numeste miez de nuca. Va rog nu denaturati adevarata denumire. Informati-va mai bine pe Nuc - Wikipedia.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
File de pangasius in hartie pergament