autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu unt si samburi de nuca

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
200 g samburi de nuca, 2 catei de usturoi, 2 legaturi de patrunjel verde, 4 cutii (pungi) cu creveti decorticati (a 400 g fiecare), sare, piper macinat, 150 g unt., (pentru 8 portii)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie samburii de nuca (nu prea marunt), se curata si se toaca usturoiul si patrunjelul verde.

Se fierb crevetii in apa multa cu sare, dupa care se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.

Se topeste untul intr-o cratita, se pune nuca si usturoiul si se lasa sa se rumeneasca si la urma se adauga crevetii. Se incing putin pe foc, se amesteca cu patrunjelul verde tocat si se gusta de sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu unt si samburi de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Rulouri de salau cu legume la cuptor

Rulouri de salau cu legume la cuptor

1.Se spala pestele apoi se sareaza si condimenteaza,se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa o

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihaela , 13 august 2009

    Sincer nu am auzit de sambure de nuca. Cireasa, visina, pruna au sambure, dar nu si nuca. La ce va referiti dumneavoastra se numeste miez de nuca. Va rog nu denaturati adevarata denumire. Informati-va mai bine pe Nuc - Wikipedia.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g samburi de nuca
  • 2 catei de usturoi
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • 4 cutii (pungi) cu creveti decorticati (a 400 g fiecare)
  • sare
  • piper macinat
  • 150 g unt.
  • (pentru 8 portii)

Raporteaza reteta

Fara foto

mihaela

Sincer nu am auzit de sambure de nuca. Cireasa, visina, pruna au sambure, dar nu si nuca. La ce va referiti dumneavoastra se numeste miez de nuca. Va rog nu denaturati adevarata denumire. Informati-va mai bine pe Nuc - Wikipedia.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman