autor:

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu unt si samburi de nuca

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
200 g samburi de nuca, 2 catei de usturoi, 2 legaturi de patrunjel verde, 4 cutii (pungi) cu creveti decorticati (a 400 g fiecare), sare, piper macinat, 150 g unt., (pentru 8 portii)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie samburii de nuca (nu prea marunt), se curata si se toaca usturoiul si patrunjelul verde.

Se fierb crevetii in apa multa cu sare, dupa care se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.

Se topeste untul intr-o cratita, se pune nuca si usturoiul si se lasa sa se rumeneasca si la urma se adauga crevetii. Se incing putin pe foc, se amesteca cu patrunjelul verde tocat si se gusta de sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu unt si samburi de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mihaela , 13 august 2009

    Sincer nu am auzit de sambure de nuca. Cireasa, visina, pruna au sambure, dar nu si nuca. La ce va referiti dumneavoastra se numeste miez de nuca. Va rog nu denaturati adevarata denumire. Informati-va mai bine pe Nuc - Wikipedia.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g samburi de nuca
  • 2 catei de usturoi
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • 4 cutii (pungi) cu creveti decorticati (a 400 g fiecare)
  • sare
  • piper macinat
  • 150 g unt.
  • (pentru 8 portii)

Raporteaza reteta

mihaela

Sincer nu am auzit de sambure de nuca. Cireasa, visina, pruna au sambure, dar nu si nuca. La ce va referiti dumneavoastra se numeste miez de nuca. Va rog nu denaturati adevarata denumire. Informati-va mai bine pe Nuc - Wikipedia.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de somn pe pat de legume si sos de smantana