autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu unt si samburi de nuca

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
200 g samburi de nuca, 2 catei de usturoi, 2 legaturi de patrunjel verde, 4 cutii (pungi) cu creveti decorticati (a 400 g fiecare), sare, piper macinat, 150 g unt., (pentru 8 portii)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie samburii de nuca (nu prea marunt), se curata si se toaca usturoiul si patrunjelul verde.

Se fierb crevetii in apa multa cu sare, dupa care se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.

Se topeste untul intr-o cratita, se pune nuca si usturoiul si se lasa sa se rumeneasca si la urma se adauga crevetii. Se incing putin pe foc, se amesteca cu patrunjelul verde tocat si se gusta de sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu unt si samburi de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore.

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Shrimps mit Gemüze

Shrimps mit Gemüze

Intr-o cratita punem 2 l de apa si dam drumul la fiet pentru 5 minute la bureti negri chinezesti.Sunt

6 voturi    2 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihaela , 13 august 2009

    Sincer nu am auzit de sambure de nuca. Cireasa, visina, pruna au sambure, dar nu si nuca. La ce va referiti dumneavoastra se numeste miez de nuca. Va rog nu denaturati adevarata denumire. Informati-va mai bine pe Nuc - Wikipedia.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g samburi de nuca
  • 2 catei de usturoi
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • 4 cutii (pungi) cu creveti decorticati (a 400 g fiecare)
  • sare
  • piper macinat
  • 150 g unt.
  • (pentru 8 portii)

Raporteaza reteta

Fara foto

mihaela

Sincer nu am auzit de sambure de nuca. Cireasa, visina, pruna au sambure, dar nu si nuca. La ce va referiti dumneavoastra se numeste miez de nuca. Va rog nu denaturati adevarata denumire. Informati-va mai bine pe Nuc - Wikipedia.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Calcan la cuptor cu cartofi si rosioare