autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu unt si samburi de nuca

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
200 g samburi de nuca, 2 catei de usturoi, 2 legaturi de patrunjel verde, 4 cutii (pungi) cu creveti decorticati (a 400 g fiecare), sare, piper macinat, 150 g unt., (pentru 8 portii)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie samburii de nuca (nu prea marunt), se curata si se toaca usturoiul si patrunjelul verde.

Se fierb crevetii in apa multa cu sare, dupa care se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.

Se topeste untul intr-o cratita, se pune nuca si usturoiul si se lasa sa se rumeneasca si la urma se adauga crevetii. Se incing putin pe foc, se amesteca cu patrunjelul verde tocat si se gusta de sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu unt si samburi de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Se pun cartofi la copt, ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam amestecam

0 voturi    0 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
Peste pane cu orez

Peste pane cu orez

Dupa ce se dezgheata pestii,se taie in bucati potrivite,se sareaza si se dau prin suc de lamaie. Apoi

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihaela , 13 august 2009

    Sincer nu am auzit de sambure de nuca. Cireasa, visina, pruna au sambure, dar nu si nuca. La ce va referiti dumneavoastra se numeste miez de nuca. Va rog nu denaturati adevarata denumire. Informati-va mai bine pe Nuc - Wikipedia.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g samburi de nuca
  • 2 catei de usturoi
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • 4 cutii (pungi) cu creveti decorticati (a 400 g fiecare)
  • sare
  • piper macinat
  • 150 g unt.
  • (pentru 8 portii)

Raporteaza reteta

Fara foto

mihaela

Sincer nu am auzit de sambure de nuca. Cireasa, visina, pruna au sambure, dar nu si nuca. La ce va referiti dumneavoastra se numeste miez de nuca. Va rog nu denaturati adevarata denumire. Informati-va mai bine pe Nuc - Wikipedia.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pestisori crocanti