autor:

Udriste George

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu usturoi si vin alb

Autor: Udriste George (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Udriste George (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
500 gr creveti nedecorticati, 1 ceapa tocata fin, 5 catei de usturoi feliati subtire, 3 linguri ulei de masline, 150 ml vin alb sec, sare, piper negru, fulgi de piper rosu, patrunjel verde, lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

17 voturi

Mod de preparare

Se spala creveti si se lasa la scurs intr-o sita.
Incalziti uleiul intr-o oala de teflon la flacara medie.Adaugati ceapa si fulgi de piper rosu si sotati 1 minut.Adaugati usturoiul si prajiti pana cand usturoiul capata o nuanta galbuie.
Adaugati creveti in tigae cu sare si piper dupa gust.Se soteaza pana cand capata o nuanta rozalie,cam 3 min.
Se adauga vin si patrunjelul tocat si se da in clocot.Apoi se lasa la foc mic inca 1-2 minute sa se amestece aromele.Se servesc imediat.
Lamaia se foloseste la decor sau se stoarce si se stropesc creveti,dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi si vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav prajit

Pastrav prajit

Dupa ce curatam si spalam bine pestele, il stergem cu un servet si stoarcem zeama de la ½ de lamaie

6 voturi    7 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius cu rosii la tava

File de pangasius cu rosii la tava

Dupa ce s-a dezghetat pestele (are o crusta de gheata de 20% din greutate), condimentati-l bine pe

18 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florentin Carbuneanu , 13 decembrie 2013

    eu pun si putin a pasta de rosii inainte .....nebunie

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi plac foarte mult creveti,sunt pasiunea mea.Foarte frumos prezentata reteta.Ai votul meu si nota 10 cu felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicios. Felicitari!

    • Fara foto

      franceza , 02 februarie 2010

      bravo,sunt minunati!mie-mi plac teribil de mult,musai cu zeama de lamaie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Un deliciu...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Yamyyyy! Imi plac teribil crevetii! Reteta simpla si buna!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Sunt foarte buni,crevetii prajiti intr-o lingura cu ulei de masline sau fierti,in apa 5 minute,dar nu am auzit niciodata sa li se puna "vin"!!!!!!!!!????cel putin in spania nu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

17 voturi

Ingrediente

  • 500 gr creveti nedecorticati
  • 1 ceapa tocata fin
  • 5 catei de usturoi feliati subtire
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin alb sec
  • sare
  • piper negru
  • fulgi de piper rosu
  • patrunjel verde
  • lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Udriste George
Pui in sos de soia

Pui in sos de soia

Se spala pulpele de pui,se sterg cu un servet de bucatarie si se taie cubulete.Intr-o tigaie se pune

15 voturi    10 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
Risotto cu legume si peste

Risotto cu legume si peste

Intr-un bol punem bucatile de peste,turnam zeama de lamaie,saram,piperam si presaram coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Salata cu ton si porumb

Salata cu ton si porumb

Se spala bine salata,se taie fasii marunte,se amesteca cu tonul,cu porumbul scurs bine si cu maslinele.Se

7 voturi    5 comentarii
10 min
Salate cu peste

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Imi plac foarte mult creveti,sunt pasiunea mea.Foarte frumos prezentata reteta.Ai votul meu si nota 10 cu felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Turban de biban de mare