Creveti cu usturoi si vin alb

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Creveti cu usturoi si vin alb

Ingrediente

  • 500 gr creveti nedecorticati
  • 1 ceapa tocata fin
  • 5 catei de usturoi feliati subtire
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin alb sec
  • sare
  • piper negru
  • fulgi de piper rosu
  • patrunjel verde
  • lamaie

Mod de preparare

Se spala creveti si se lasa la scurs intr-o sita.

Incalziti uleiul intr-o oala de teflon la flacara medie.Adaugati ceapa si fulgi de piper rosu si sotati 1 minut.Adaugati usturoiul si prajiti pana cand usturoiul capata o nuanta galbuie.

Adaugati creveti in tigae cu sare si piper dupa gust.Se soteaza pana cand capata o nuanta rozalie,cam 3 min.

Se adauga vin si patrunjelul tocat si se da in clocot.Apoi se lasa la foc mic inca 1-2 minute sa se amestece aromele.Se servesc imediat.

Lamaia se foloseste la decor sau se stoarce si se stropesc creveti,dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor