autor:

Udriste George

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu usturoi si vin alb

Autor: Udriste George (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Udriste George (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
500 gr creveti nedecorticati, 1 ceapa tocata fin, 5 catei de usturoi feliati subtire, 3 linguri ulei de masline, 150 ml vin alb sec, sare, piper negru, fulgi de piper rosu, patrunjel verde, lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

19 voturi

Mod de preparare

Se spala creveti si se lasa la scurs intr-o sita.
Incalziti uleiul intr-o oala de teflon la flacara medie.Adaugati ceapa si fulgi de piper rosu si sotati 1 minut.Adaugati usturoiul si prajiti pana cand usturoiul capata o nuanta galbuie.
Adaugati creveti in tigae cu sare si piper dupa gust.Se soteaza pana cand capata o nuanta rozalie,cam 3 min.
Se adauga vin si patrunjelul tocat si se da in clocot.Apoi se lasa la foc mic inca 1-2 minute sa se amestece aromele.Se servesc imediat.
Lamaia se foloseste la decor sau se stoarce si se stropesc creveti,dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi si vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou la cuptor

Macrou la cuptor

Am curatat pestele de mate,am taiat capul,l-am spalat,dat cu sare si piper peste el apoi pus in tava,am

11 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Orata al forno

Orata al forno

Preparare: Se curata pestele si se spala bine cu apa, se usuca, se sareaza si pipereaza( afara si

14 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florentin Carbuneanu , 13 decembrie 2013

    eu pun si putin a pasta de rosii inainte .....nebunie

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi plac foarte mult creveti,sunt pasiunea mea.Foarte frumos prezentata reteta.Ai votul meu si nota 10 cu felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicios. Felicitari!

    • Fara foto

      franceza , 02 februarie 2010

      bravo,sunt minunati!mie-mi plac teribil de mult,musai cu zeama de lamaie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Un deliciu...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Yamyyyy! Imi plac teribil crevetii! Reteta simpla si buna!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Sunt foarte buni,crevetii prajiti intr-o lingura cu ulei de masline sau fierti,in apa 5 minute,dar nu am auzit niciodata sa li se puna "vin"!!!!!!!!!????cel putin in spania nu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

19 voturi

Ingrediente

  • 500 gr creveti nedecorticati
  • 1 ceapa tocata fin
  • 5 catei de usturoi feliati subtire
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin alb sec
  • sare
  • piper negru
  • fulgi de piper rosu
  • patrunjel verde
  • lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Udriste George
Pui in sos de soia

Pui in sos de soia

Se spala pulpele de pui,se sterg cu un servet de bucatarie si se taie cubulete.Intr-o tigaie se pune

15 voturi    10 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
Risotto cu legume si peste

Risotto cu legume si peste

Intr-un bol punem bucatile de peste,turnam zeama de lamaie,saram,piperam si presaram coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Salata cu ton si porumb

Salata cu ton si porumb

Se spala bine salata,se taie fasii marunte,se amesteca cu tonul,cu porumbul scurs bine si cu maslinele.Se

7 voturi    5 comentarii
10 min
Salate cu peste

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Imi plac foarte mult creveti,sunt pasiunea mea.Foarte frumos prezentata reteta.Ai votul meu si nota 10 cu felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
File de cod si pangasius cu Gnocchi di Patate