autor:

susu

» » Aluaturi si Foietaje

Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
Aluat:, 600 g faina, 25 g drojdie proaspata, 2 oua, 100 g zahar, 50 ml ulei, 250 ml lapte, Un praf de sare, Coaja de portocale, Coaja de lamaie, Esenta de rom, Esenta de vanilie, 1 ou pentru uns, , Crema :, , Ciocolata finetti sau gem

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga faina, ouale batute cu zaharul esentele si coaja de portocale. Se framanta la loc cald si se adauga laptele caldut. La sfarsit turnam treptat si uleiul caldut si framantam pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in bucati egale, rotunde si se mai lasa la crescut. Se pune in mijloc umplutura dupa care se strang marginile la gura ca la un sac (vezi imagine) apoi apesi usor in mijloc pentru a acoperi umplutura. Se cresteaza marginile si se rasucesc in sens invers formand astfel o floare. Pentru a nu se lipi cutirul de aluat il puteti da prin ulei sau se poate chiar folosi o foarfeca de bucatarie. Se ung cu ou batut si se mai lasa cateva minute la crescut. Se coc pe o tava tapetata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu sunca

Cornuri cu sunca

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care se pun: drojdia amestecata

13 voturi    7 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine rapida

Paine rapida

Preparare: Se amesteca intr-un vas: branza, zaharul, uleiul, sarea si oul. Cel mai bine cu o lingura

23 voturi    4 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • Un praf de sare
  • Coaja de portocale
  • Coaja de lamaie
  • Esenta de rom
  • Esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns
  • Crema :
  • Ciocolata finetti sau gem

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Mille feuille