Creierul se curăţă de pieliţe, se lasă în apă rece 2-3 ore şi apoi, se fierbe în apă cu sare, dafin şi oţet 10 minute. Se lasă la rece, în zeama în care afiert şi după aceea se taie bucăţele.
Separat se face un sos de unt, făină, zeamă de lămîie şi apa în care a fiert creierul, smîntînă şi puţin piper pisat.
Acest sos se dă se amestecă cu creierul şi se dă la rece.
Se formează crochete, se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins.
Se presară cu pătrunjel tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii