autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

CROCHETE CU CREIER

Autor: DANIEL MICU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DANIEL MICU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2008

Ingrediente
creier 700g, făină 1/2 lingură, unt 80g, smîntînă 3 linguri, sare, piper, dafin 1 frunză, oţet 1/2 lingură, ouă 2, pesmet, ulei, pătrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Creierul se curăţă de pieliţe, se lasă în apă rece 2-3 ore şi apoi, se fierbe în apă cu sare, dafin şi oţet 10 minute. Se lasă la rece, în zeama în care afiert şi după aceea se taie bucăţele.
Separat se face un sos de unt, făină, zeamă de lămîie şi apa în care a fiert creierul, smîntînă şi puţin piper pisat.
Acest sos se dă se amestecă cu creierul şi se dă la rece.
Se formează crochete, se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins.
Se presară cu pătrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "CROCHETE CU CREIER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorbita de pui

Ciorbita de pui

Dupa ce dau un clocot la carne, schimb apa. Spumuiesc, adaug legumele.Dupa ce au fiert carnea si

37 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Placinta cu pui si masline

Placinta cu pui si masline

Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul pana devin usor aurii. Adaugam patrunjelul verde,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • creier 700g
  • făină 1/2 lingură
  • unt 80g
  • smîntînă 3 linguri
  • sare
  • piper
  • dafin 1 frunză
  • oţet 1/2 lingură
  • ouă 2
  • pesmet
  • ulei
  • pătrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon