autor:

Adela Zilahi

» » Aperitive

Crochete de cartofi

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Ingrediente
600 gr cartofi (sau piure de cartofi), 1 ou, 100 gr cascaval, sare, piper, 2-3 linguri faina, Pentru impanat:, 50 gr pesmet, 1 ou, 50 gr faina, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Daca nu aveti piure de cartofi asa cum am avut eu, atunci curatati cartofii si ii fierbetii in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii zdrobiti ca pentru piure. Adaugati oul batut, cascavalul ras, faina, sare si piper.
Amestecati toate ingredientele si formati betisoare lunguiete de 8-10 cm, le dati prin faina, oul batut si pesmet si prajiti in uleiul incins pana ce devin aurii. Scoateti pe servetele, sa absoarbe uleiul.
Serviti calzi sau reci, mie imi plac calzi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Crochete de cartofi

Crochete de cartofi

Se pun cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare.Intre timp batem cele 3 oua intr-un castron cu

59 voturi    18 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
crochete de cartofi

crochete de cartofi

Se face un piure de cartofi, se amesteca cu faina, ou, sare, se framinta. Se face un sul, din care

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 11 decembrie 2014

    Faceti toate crochetele si lasati-le pe o farfurie intinsa uda de apa sau unsa cu ulei . Lasati un minut , doua ca sa se umezeasca pesmetul de pe crochete de la ou si astfel , nu se va mai risipi mult pesmet in uleiul de prajit. Le puteti coace in tava. in aragaz. Ungeti fara economie o foaie de copt pe ambele parti si puneti crochetele direct in tava ca sa mai stea 1-2 minute. Si in cuptor, crochetele le intorc dupa ce se rumenesc sus.

  • Fara foto

    Camelia Mihaela Neculae , 22 martie 2014

    Simple and tasty ! Gustos si simplu !

  • Fara foto

    Mani Tudor , 04 decembrie 2013

    Faceti toate crochetele si lasati-le pe o farfurie intinsa uda de apa sau unsa cu ulei . Lasati un minut , doua ca sa se umezeasca pesmetul de pe crochete de la ou si astfel , nu se va mai risipi mult pesmet in uleiul de prajit. Le puteti coace in tava. in aragaz. Ungeti fara economie o foaie de copt pe ambele parti si puneti crochetele direct in tava ca sa mai stea 1-2 minute. Si in cuptor, crochetele le intorc dupa ce se rumenesc sus.

    • Fara foto

      Liviu Ilinca , 04 decembrie 2013

      recomand sunt excelente

    • Fara foto

      Nikoleta Georgescu , 04 decembrie 2013

      arata bn

    • Fara foto

      Roxana Stancu , 19 octombrie 2013

      arata bine. am sa fac si eu

    • Fara foto

      Rotar Silvia , 18 octombrie 2013

      am sa incerc arata superrrr

    • Fara foto

      Mihaiescu Tania , 18 octombrie 2013

      Faceti toate crochetele si lasati-le pe o farfurie intinsa uda de apa sau unsa cu ulei . Lasati un minut , doua ca sa se umezeasca pesmetul de pe crochete de la ou si astfel , nu se va mai risipi mult pesmet in uleiul de prajit. Le puteti coace in tava. in aragaz. Ungeti fara economie o foaie de copt pe ambele parti si puneti crochetele direct in tava ca sa mai stea 1-2 minute. Si in cuptor, crochetele le intorc dupa ce se rumenesc sus.

    • Fara foto

      Viorica Gligor , 18 octombrie 2013

      O SA FAC SI EU

    • Fara foto

      Mihaela Gabriela , 18 octombrie 2013

      Eu am facut ....sunt nemaipomenite!!!

    • Fara foto

      Cionca Cornel-Ioan , 18 octombrie 2013

      am sa incerc si eu

    • cris

      cris (Maestru bucatar) , 06 martie 2013

      O reteta de nota 10 :simpla si de maaare efect ! Mi-am notat-o si eu, cu gandul sa o execut in acest sfarsit de saptamana. Felicitari doamna Adela !

    • Fara foto

      Cristina M. (Bucatar) , 11 aprilie 2012

      daca adaugi cateva frunze de menta taiate marunt,in compozitie sunt si mai bune si dau multa prospetime

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Foarte bune aceste crochete si mie imi plac mult de tot... pupici

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Foarte apetisante!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Yammy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 600 gr cartofi (sau piure de cartofi)
  • 1 ou
  • 100 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri faina
  • Pentru impanat:
  • 50 gr pesmet
  • 1 ou
  • 50 gr faina
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

cris (Maestru bucatar)

O reteta de nota 10 :simpla si de maaare efect ! Mi-am notat-o si eu, cu gandul sa o execut in acest sfarsit de saptamana. Felicitari doamna Adela !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon