autor:

Simona

» » Aperitive

Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2012

Ingrediente
1 kg cartofi, 100 gr pesmet, 80 gr cascaval ras, 40 gr parmezan ras, 2 oua, o lingura faina, un varf de lingurita nucsoara, sare, piper, ulei pt prajit: 3 sfecle rosii mici, 2 linguri ulei de masline, otet dupa gust, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

25 voturi

Mod de preparare

Sfecla se spala bine si se fierbe sau se coace in cuptor.

Cartofii spalati se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare. Cand incep sa fiarba, se lasa 20-25 min pe foc. Se scurge apa si se lasa la racit. Pana se racesc cartofii se prepara sfecla care s-a fiert deja: se curata de coaja, se taie felii subtiri intr-un castron si se condimenteaza cu sare, ulei si otet. Se acopera.

Cartofii raciti se trec prin presa sau se sfarama cu furculita, se pune cascavalul ras, parmezanul, faina, nucsoara , sare si piper si cele 2 galbenusuri. Se formeaza un sul lung din care se taie bucati cat mai egale. Se modeleaza crochete, se trec pe rand prin albusul batut putin si apoi prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. ( Nu se lasa crocheta in albus pt ca se inmoaie, din acelasi motiv se fac pe rand). Se scot pe servetele absorbante. Se servesc cu felii de sfecla rosie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii

  • bulgaru Cristina , 21 aprilie 2015

    Am sa incerc si eu cred ca e buna

  • Mihaela Constantin , 21 aprilie 2015

    Bomba de calorii

  • Mihaela Topor , 30 noiembrie 2014

    am sa incerc si eu reteta,cred ca este fb buna !

    • Livia Cristea , 30 noiembrie 2014

      abia astept sa o incerc..

    • Prundar Ana , 29 noiembrie 2014

      f bun

    • Ana Cornea , 29 noiembrie 2014

      Buna reteta!

    • Prodan Mihaela Roxana , 28 noiembrie 2014

      trebuie probata

    • Prodan Mihaela Roxana , 28 noiembrie 2014

      gustos,trbuie probata

    • Mericuta Feies , 28 noiembrie 2014

      Sunt f .bune le fac si eu!

    • Marius Cocard , 11 septembrie 2014

      Suna bine reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      O bunatate... Vreau si eu....

    • Simona

      Simona (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2012

      Multumesc, Mihaela! Combinatia de crochete cu salata de sfecla e absolut delicioasa!

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2012

      Foarte bune sunt !!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2012

      Foarte apetisante!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

25 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr pesmet
  • 80 gr cascaval ras
  • 40 gr parmezan ras
  • 2 oua
  • o lingura faina
  • un varf de lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit: 3 sfecle rosii mici
  • 2 linguri ulei de masline
  • otet dupa gust
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

59 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

bulgaru Cristina

Am sa incerc si eu cred ca e buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche cu branzeturi