autor:

Simona

» » Aperitive

Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2012

Ingrediente
1 kg cartofi, 100 gr pesmet, 80 gr cascaval ras, 40 gr parmezan ras, 2 oua, o lingura faina, un varf de lingurita nucsoara, sare, piper, ulei pt prajit: 3 sfecle rosii mici, 2 linguri ulei de masline, otet dupa gust, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

25 voturi

Mod de preparare

Sfecla se spala bine si se fierbe sau se coace in cuptor.

Cartofii spalati se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare. Cand incep sa fiarba, se lasa 20-25 min pe foc. Se scurge apa si se lasa la racit. Pana se racesc cartofii se prepara sfecla care s-a fiert deja: se curata de coaja, se taie felii subtiri intr-un castron si se condimenteaza cu sare, ulei si otet. Se acopera.

Cartofii raciti se trec prin presa sau se sfarama cu furculita, se pune cascavalul ras, parmezanul, faina, nucsoara , sare si piper si cele 2 galbenusuri. Se formeaza un sul lung din care se taie bucati cat mai egale. Se modeleaza crochete, se trec pe rand prin albusul batut putin si apoi prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. ( Nu se lasa crocheta in albus pt ca se inmoaie, din acelasi motiv se fac pe rand). Se scot pe servetele absorbante. Se servesc cu felii de sfecla rosie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”

“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar

2 voturi    0 comentarii
48h
Aperitive cu brinza
Batoane de porumb cu branza

Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bulgaru Cristina , 21 aprilie 2015

    Am sa incerc si eu cred ca e buna

  • Fara foto

    Mihaela Constantin , 21 aprilie 2015

    Bomba de calorii

  • Fara foto

    Mihaela Topor , 30 noiembrie 2014

    am sa incerc si eu reteta,cred ca este fb buna !

    • Fara foto

      Livia Cristea , 30 noiembrie 2014

      abia astept sa o incerc..

    • Fara foto

      Prundar Ana , 29 noiembrie 2014

      f bun

    • Fara foto

      Ana Cornea , 29 noiembrie 2014

      Buna reteta!

    • Fara foto

      Prodan Mihaela Roxana , 28 noiembrie 2014

      trebuie probata

    • Fara foto

      Prodan Mihaela Roxana , 28 noiembrie 2014

      gustos,trbuie probata

    • Fara foto

      Mericuta Feies , 28 noiembrie 2014

      Sunt f .bune le fac si eu!

    • Fara foto

      Marius Cocard , 11 septembrie 2014

      Suna bine reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      O bunatate... Vreau si eu....

    • Simona

      Simona (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2012

      Multumesc, Mihaela! Combinatia de crochete cu salata de sfecla e absolut delicioasa!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2012

      Foarte bune sunt !!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2012

      Foarte apetisante!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

25 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr pesmet
  • 80 gr cascaval ras
  • 40 gr parmezan ras
  • 2 oua
  • o lingura faina
  • un varf de lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit: 3 sfecle rosii mici
  • 2 linguri ulei de masline
  • otet dupa gust
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

44 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

bulgaru Cristina

Am sa incerc si eu cred ca e buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri si covrigei cu branza