Ingrediente
1 kg cartofi, 100 gr pesmet, 80 gr cascaval ras, 40 gr parmezan ras, 2 oua, o lingura faina, un varf de lingurita nucsoara, sare, piper, ulei pt prajit: 3 sfecle rosii mici, 2 linguri ulei de masline, otet dupa gust, sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
25 voturi
Mod de preparare
Cartofii spalati se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare. Cand incep sa fiarba, se lasa 20-25 min pe foc. Se scurge apa si se lasa la racit. Pana se racesc cartofii se prepara sfecla care s-a fiert deja: se curata de coaja, se taie felii subtiri intr-un castron si se condimenteaza cu sare, ulei si otet. Se acopera.
Cartofii raciti se trec prin presa sau se sfarama cu furculita, se pune cascavalul ras, parmezanul, faina, nucsoara , sare si piper si cele 2 galbenusuri. Se formeaza un sul lung din care se taie bucati cat mai egale. Se modeleaza crochete, se trec pe rand prin albusul batut putin si apoi prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. ( Nu se lasa crocheta in albus pt ca se inmoaie, din acelasi motiv se fac pe rand). Se scot pe servetele absorbante. Se servesc cu felii de sfecla rosie.
Livia Cristea , 30 noiembrie 2014
abia astept sa o incerc..
Prundar Ana , 29 noiembrie 2014
f bun
Ana Cornea , 29 noiembrie 2014
Buna reteta!
Prodan Mihaela Roxana , 28 noiembrie 2014
trebuie probata
Prodan Mihaela Roxana , 28 noiembrie 2014
gustos,trbuie probata
Mericuta Feies , 28 noiembrie 2014
Sunt f .bune le fac si eu!
Marius Cocard , 11 septembrie 2014
Suna bine reteta!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013
O bunatate... Vreau si eu....
Simona (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2012
Multumesc, Mihaela! Combinatia de crochete cu salata de sfecla e absolut delicioasa!
Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2012
Foarte bune sunt !!!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2012
Foarte apetisante!*****