Sfecla se spala bine si se fierbe sau se coace in cuptor.
Cartofii spalati se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare. Cand incep sa fiarba, se lasa 20-25 min pe foc. Se scurge apa si se lasa la racit. Pana se racesc cartofii se prepara sfecla care s-a fiert deja: se curata de coaja, se taie felii subtiri intr-un castron si se condimenteaza cu sare, ulei si otet. Se acopera.
Cartofii raciti se trec prin presa sau se sfarama cu furculita, se pune cascavalul ras, parmezanul, faina, nucsoara , sare si piper si cele 2 galbenusuri. Se formeaza un sul lung din care se taie bucati cat mai egale. Se modeleaza crochete, se trec pe rand prin albusul batut putin si apoi prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. ( Nu se lasa crocheta in albus pt ca se inmoaie, din acelasi motiv se fac pe rand). Se scot pe servetele absorbante. Se servesc cu felii de sfecla rosie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii