Sfecla se spala bine si se fierbe sau se coace in cuptor.
Cartofii spalati se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare. Cand incep sa fiarba, se lasa 20-25 min pe foc. Se scurge apa si se lasa la racit. Pana se racesc cartofii se prepara sfecla care s-a fiert deja: se curata de coaja, se taie felii subtiri intr-un castron si se condimenteaza cu sare, ulei si otet. Se acopera.
Cartofii raciti se trec prin presa sau se sfarama cu furculita, se pune cascavalul ras, parmezanul, faina, nucsoara , sare si piper si cele 2 galbenusuri. Se formeaza un sul lung din care se taie bucati cat mai egale. Se modeleaza crochete, se trec pe rand prin albusul batut putin si apoi prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. ( Nu se lasa crocheta in albus pt ca se inmoaie, din acelasi motiv se fac pe rand). Se scot pe servetele absorbante. Se servesc cu felii de sfecla rosie.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii