Din 1/2 kilogram de cartofi se face piure (cartofii se pun la copt, se rup in doua si cu o lingurita de scoate miezul, se freaca cat e fierbinte cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, 50 gr. unt; se amesteca mereu si apoi se adauga o ceasca de smantana si 2-3 galbenusuri.) Dupa ce s-a racorit se rastoarna pasta pe fund, se imparte in bucati de marime egala, si din fiecare bucata se fac mici crochete, de grosimea carnatilor obisnuiti si lungi cat degetul. Se dau prin faina, apoi in ou batut cu putin ulei si, in sfarsit, in pesmete. Se prajesc in untura fierbinte. Se servesc cu orice legume.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii