autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete de cartofi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 kg cartofi, sare, piper, 50 gr. unt, o ceasca smantana, 2-3 galbenusuri, faina, ou batut, ulei, permet, untura pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Din 1/2 kilogram de cartofi se face piure (cartofii se pun la copt, se rup in doua si cu o lingurita de scoate miezul, se freaca cat e fierbinte cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, 50 gr. unt; se amesteca mereu si apoi se adauga o ceasca de smantana si 2-3 galbenusuri.) Dupa ce s-a racorit se rastoarna pasta pe fund, se imparte in bucati de marime egala, si din fiecare bucata se fac mici crochete, de grosimea carnatilor obisnuiti si lungi cat degetul. Se dau prin faina, apoi in ou batut cu putin ulei si, in sfarsit, in pesmete. Se prajesc in untura fierbinte. Se servesc cu orice legume.
Din 1/2 kilogram de cartofi se face piure (cartofii se pun la copt, se rup in doua si cu o lingurita de scoate miezul, se freaca cat e fierbinte cu o
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crochete de cartofi cu branza

Crochete de cartofi cu branza

Se curăță și se fierb cartofii ca pentru piure. Se scurg și se zdrobesc, apoi se lasă puțin

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii cu crochete de peste

Cartofi aurii cu crochete de peste

Se curata cartofii si se pun la fiert intregi in apa cu sare, cam 30 de min. Se scurg de apa, se

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Imi place !

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Sa ne traiesti cartofule de aur! Bravo La multi ani si un An Nou 2010 Gustos si santos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Imi plac la nebunie...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 50 gr. unt
  • o ceasca smantana
  • 2-3 galbenusuri
  • faina
  • ou batut
  • ulei
  • permet
  • untura pentru prajit

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca cu carne de curcan si oua de prepelita

Musaca cu carne de curcan si oua de prepelita

Se curata si se spala zarzavatul, apoi radacina de patrunjel si morcovul se dau prin razatoarea fina, ardeiul se taie cubulete fine.Totul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Pentru inceput, vom curata legumele si le vom taiat marunt, dupa care, intr-o oala, vom pune 2-3 linguri de ulei si vom scalda legumele:

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe