autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Crochete de covrigei cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 5 portii):, Pentru crochete - 3 covrigei mai vechi (circa 250 g), , 1/4 l lapte, , 3 oua, , 1/2 legatura patrunjel verde, , 1 ceapa mica, , 50 g unt, , sare, , piper, , nucsoara rasa., Pentru ciuperci: 500 g ciuperci albe, , 1 lingura ulei, , 1 ceapa mica, , 75 g frisca nebatuta, , 125 g smantana, , 1/2 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Crochetele - Se taie covrigeii sarati in bucatele de 1 cm. Se da laptele in clocot, se lasa putin sa se raceasca, se amesteca cu ouale batute si se toarna peste covrigei.
Patrunjelul tocat si ceapa taiata marunt se prajesc in putin unt si se incorporeaza in compozitia cu covrigei. Se sareaza, se pipereaza, se adauga nucsoara rasa si se face un sul de circa 5 cm grosime. Se inveleste sulul intr-un stergar de bucatarie, se leaga la capete cu sforicica, se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte si se fierbe - direct pe flacara sau pe baie de apa - circa 30 de minute.
Se scoate sulul din apa, se lasa sa se raceasca putin si se taie felii groase cat degetul, care se prajesc pe ambele parti in untul ramas. Ciupercile: Se curata, se taie in patru si se prajesc in uleiul incins. Se adauga ceapa tocata si se prajeste si ea putin, dupa care se incorporeaza frisca nebatuta si smantana, se dau intr-un clocot si se condimenteaza cu sare si piper. Se pun pe un platou crochetele si ciupercile, se presara peste ele coditele de ceapa verde taiate rondele si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de covrigei cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje

"Fatayer sabanegh"- Placinte arabesti cu spanac

Aluatul Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor

18 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cipolline

Cipolline

Se face un aluat din toate ingredientele. Dupa ce aluatul e crescut se pune circa 250 gr unt in aluatul

3 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5 portii):
  • Pentru crochete - 3 covrigei mai vechi (circa 250 g)
  • 1/4 l lapte
  • 3 oua
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa mica
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa.
  • Pentru ciuperci: 500 g ciuperci albe
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mica
  • 75 g frisca nebatuta
  • 125 g smantana
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Panettone