autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Crochete de covrigei cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 5 portii):, Pentru crochete - 3 covrigei mai vechi (circa 250 g), , 1/4 l lapte, , 3 oua, , 1/2 legatura patrunjel verde, , 1 ceapa mica, , 50 g unt, , sare, , piper, , nucsoara rasa., Pentru ciuperci: 500 g ciuperci albe, , 1 lingura ulei, , 1 ceapa mica, , 75 g frisca nebatuta, , 125 g smantana, , 1/2 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Crochetele - Se taie covrigeii sarati in bucatele de 1 cm. Se da laptele in clocot, se lasa putin sa se raceasca, se amesteca cu ouale batute si se toarna peste covrigei.
Patrunjelul tocat si ceapa taiata marunt se prajesc in putin unt si se incorporeaza in compozitia cu covrigei. Se sareaza, se pipereaza, se adauga nucsoara rasa si se face un sul de circa 5 cm grosime. Se inveleste sulul intr-un stergar de bucatarie, se leaga la capete cu sforicica, se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte si se fierbe - direct pe flacara sau pe baie de apa - circa 30 de minute.
Se scoate sulul din apa, se lasa sa se raceasca putin si se taie felii groase cat degetul, care se prajesc pe ambele parti in untul ramas. Ciupercile: Se curata, se taie in patru si se prajesc in uleiul incins. Se adauga ceapa tocata si se prajeste si ea putin, dupa care se incorporeaza frisca nebatuta si smantana, se dau intr-un clocot si se condimenteaza cu sare si piper. Se pun pe un platou crochetele si ciupercile, se presara peste ele coditele de ceapa verde taiate rondele si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de covrigei cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte

Placinte "Poale-n brâu"

Preparare aluat: Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut,pentru 15-20 de minute. Restul

37 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Caridopita

Caridopita

Toate ingredientele se amesteca cu mana, pana se obtine o coca moale. Margarina este bine sa fie

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5 portii):
  • Pentru crochete - 3 covrigei mai vechi (circa 250 g)
  • 1/4 l lapte
  • 3 oua
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa mica
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa.
  • Pentru ciuperci: 500 g ciuperci albe
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mica
  • 75 g frisca nebatuta
  • 125 g smantana
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati