Crochete de curcan cu mar dulce

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Crochete de curcan cu mar dulce

Ingrediente

  • 200g piept de curcan
  • 1 mar
  • 4 nuci
  • 50ml ulei de masline
  • 100g miere de albine
  • 50g sos dulce de soia.

Mod de preparare

Este un preparat frantuzesc foarte usor de pregatit, slab caloric si foarte fin .Pe gustul celor care le place combinatia de fructe cu carne.

Se scoate cotorul marului cu ajutorul cutitului special.Se taie marul rondele ,nu prea groase.

Intr-o tigaie de teflon se pune mierea de albine la incins(am profitat de ocazie ca am avut aceasta miere de la verisoara mea ,careia ii multumesc si mai astept sa-mi trimita :).Apoi se pun feliile de mar si se intorc pe ambele parti pana devin aurii la culoare.Se scot pe o farfurie.

Se spala tigaia ,se sterge cu un servet,apoi se pun cele 50ml de ulei de masline si se soteaza bine pe toate partile crochetele de curcan , dupa ce le-am dat un praf de sare pentru gust. Se scot pe o farfurie,iar in sosul ce a ramas in tigaie punem nuca tocata la cutit ,peste care stropim sosul de soia.Nu mai mult de 1 minut sau 2 ,pentru a nu arde nuca.

Se aseaza feliile de mar pe marginea farfuriei,in mijloc punem crochetele de curcan si intr-o margine a farfuriei miezul de nuca.

sfat : Eu am facut 2 bilute din branza de vaci pentru a simtii mai bine savoarea preparatului. Una datä prin , boia foarte iute , iar cea de a doua prin verdeata tocata si piper.

Un preparat fin ,usor ,care poate fi servit la orice ocazie . Eu il recomand la o cina romantica ,neaparat la lumina lumanarilor :)

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise