autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete dietetice de soia

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2005

Ingrediente
150 gr.fulgi de soia, 200 gr.ceapa, 200 gr.pesmet, 2 morcovi, 2 cartofi, 3-4 catei de usturoi, 100 ml.ulei, sare, dupa gust, 1 lingura marar uscat sau doua legaturi marar verde, 1 legatura patrunjel verde,

Dificultate: Medie Timp: 5h

10 voturi

Mod de preparare

Soia se pregateste dupa indicatiile de pe ambalaj.Se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa securga,dupa care se stoarce bine.
Ceapa se caleste intr-o craticioara cu fundul mai gros fara ulei,pana devine translucida.Se amesteca in permanenta pentru a nu se prinde.La sfarsit se adauga 3/4 din cantitatea de ulei si se ia de pe foc.Se adauga morcovul ras fin , cartoful ras si stors bine dupa ce i-am adaugat un praf de sare.Dupa ce ceapa s-a racit se adauga soia fiarta,legumele si usturoiul pisat .Potrivim de sare si piper apoi adaugam verdeata.Cu mana usor umezita modelam crochetele .Le asezam pe o planseta unsa cu putin ulei.Le lasam 5-10 minute sa se odihneasca,timp in care ungem o tava cu ulei.Ne ungem palmele cu ulei si trecem fiecare crocheta prin palme in asa fel incat fiecare dintre ele sa primeasca uniform o mica cantitate de ulei.Le asezam in tava si le introducem in cuptor la foc potrivit pentru 30 -40 de minute.Dupa acest interval le putem intoarce sau putem porni arzatorul sau rezistenta de deasupra pentru a se rumeni frumos.Le lasam sa se raceasca in tava,cand se vor desprinde foarte usor.Daca dorim sa le servim fierbinti,atunci ne vom ajuta de un cutit cu lama mai lata/Pot fi consumate ca atare,cu diferite garnituri de legume sau se poate pregati un sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete dietetice de soia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi franţuzeşti(2 variante)

Cartofi franţuzeşti(2 variante)

Varianta românească: Se fierb cartofii în coajă, iar ouăle tari. Se curăţă toate. O cratiţă

50 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu sos de rosii

Vinete cu sos de rosii

Se taie vinetele rondele de aproximativ 1 cm grosime, se taie aceste rondele pe jumatate, se dau

9 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

5h

10 voturi

Ingrediente

  • 150 gr.fulgi de soia
  • 200 gr.ceapa
  • 200 gr.pesmet
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml.ulei
  • sare, dupa gust
  • 1 lingura marar uscat sau doua legaturi marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta