Soia se pregateste dupa indicatiile de pe ambalaj.Se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa securga,dupa care se stoarce bine.
Ceapa se caleste intr-o craticioara cu fundul mai gros fara ulei,pana devine translucida.Se amesteca in permanenta pentru a nu se prinde.La sfarsit se adauga 3/4 din cantitatea de ulei si se ia de pe foc.Se adauga morcovul ras fin , cartoful ras si stors bine dupa ce i-am adaugat un praf de sare.Dupa ce ceapa s-a racit se adauga soia fiarta,legumele si usturoiul pisat .Potrivim de sare si piper apoi adaugam verdeata.Cu mana usor umezita modelam crochetele .Le asezam pe o planseta unsa cu putin ulei.Le lasam 5-10 minute sa se odihneasca,timp in care ungem o tava cu ulei.Ne ungem palmele cu ulei si trecem fiecare crocheta prin palme in asa fel incat fiecare dintre ele sa primeasca uniform o mica cantitate de ulei.Le asezam in tava si le introducem in cuptor la foc potrivit pentru 30 -40 de minute.Dupa acest interval le putem intoarce sau putem porni arzatorul sau rezistenta de deasupra pentru a se rumeni frumos.Le lasam sa se raceasca in tava,cand se vor desprinde foarte usor.Daca dorim sa le servim fierbinti,atunci ne vom ajuta de un cutit cu lama mai lata/Pot fi consumate ca atare,cu diferite garnituri de legume sau se poate pregati un sos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii