autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Aperitive

Crochete din mamaliga

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Ingrediente
mamaliga, branza, sunculita,slaninuta sau costita afumata, oua, pesmet, cascaval ras, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

17 voturi

Mod de preparare

Mamaliga trebuie tinuta la frigider cateva ore inainte de folosire.
Mamaliguta rece se sfarama, se amesteca cu branza dupa gust si se formeaza gramajoare de marimea unui ou.
La mijloc se aseaza bucatele de slaninuta,sunculita sau costita si se rotunjesc cu ajutorul palmelor formandu-se mingiute.
Se dau prin pesmet,ou batut in care s-a adaugat sare,piper si din nou prin pesmet.Se prajesc pe toate partile in ulei incins.
Se servesc cu cascaval ras si cu oua ochiuri...
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete din mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Se fierbe ficatul de pui in apa cu putina sare, morcovul si cateva frunze de ceapa verde, aproximativ

25 voturi    20 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Shaorma de vita

Shaorma de vita

Carnea de vitel sau de vita se lasa la macerat 24 de ore intr-o marinada.Marinada o faceti din ulei

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Le recomand cu drag...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Ce bune!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Sunt grozave!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Interesanta reteta !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Simplu si gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Multumesc...Ies bune si la cuptor intr-adevar...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      sunt bune! Se mai pot coace si la cuptor,pe hartie de copt

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Apetisante

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

17 voturi

Ingrediente

  • mamaliga
  • branza
  • sunculita,slaninuta sau costita afumata
  • oua
  • pesmet
  • cascaval ras
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Le recomand cu drag...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui