autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Croissant

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
15 gr. drojdie, 250 ml lapte, 2 linguri unt topit (sau margarina), 1 lingurita sare, 3 linguri zahar, 420 gr. faina, 150 gr. unt (sau margarina), Pentru uns: 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 6h 15 min

82 voturi

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in laptele rece, se adauga untul topit, sarea si zaharul. Se amesteca cu aproape toata faina (se lasa putin pentru pus pe planseta) si se framinta aluatul. Se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se pune la rece, sa creasca, circa 5 ore. Se taie untul cit este rece, in felii subtiri, si se lasa pina la temperatura camerei (circa 18 grade C). Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina si se framinta din nou. Se intinde aluatul pe planseta cu faina, sub forma de dreptunghi, circa 25 X 40 cm. Se pune untul sau margarina taiata pe jumatate din aluat, dar nu pina la margine. Se indoaie marginile aluatului peste margarina dupa care se aduce a doua jumatate de aluat peste partea cu margarina. Se string putin marginile si se invirte aluatul 45 grade. Se intinde aluatul din nou pina cind are grosimea de 1 cm. Se da faina de pe aluat la o parte si se impatureste aluatul in trei parti. Aluatul se intoarce 45 grade si se continua cu intinsul aluatului si impaturitul inca de doua ori. Aluatul se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se lasa in frigider sa se odihneasca, 10-15 minute. Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi, circa 30 X 50 cm. Aluatul se imparte in doua pe lungime si se taie 9 triunghiuri din fiecare parte. Se ruleaza triunghiurile incepind cu baza, iar virful sa ajunga sub croissant. Se acopera cornurile cu un prosop si se lasa la crescut, circa ¾ ora. Se ung cu ou batut putin, se coc la 250 grade C, 8 - 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci
Croissant nobil

Croissant nobil

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

4 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tudor Florentina , 24 ianuarie 2015

    A iesit delicios! Am ornat cu ciocolata topita!

  • Fara foto

    ciuclea ioan , 04 februarie 2010

    nota zece

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    bun,bun de tot

Dificultate

Medie

Timp

6h 15 min

82 voturi

Ingrediente

  • 15 gr. drojdie
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri unt topit (sau margarina)
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 420 gr. faina
  • 150 gr. unt (sau margarina)
  • Pentru uns: 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

ciuclea ioan

nota zece

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Zebra cake