autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Crumble cu mere si mure

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Ingrediente
-pentru umplutura, 4 mere, 300 g mure, 175 g zahar, zeama de la o lamaie, -pentru aluat, 125 g faina alba, 125 g faina din biscuiti, 125 g fulgi de cereale, 175 g unt rece, 55 g zahar, un varf de cutit scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 200 grade C.
Curatam merele, scoatem cotorul si semintele si taiem merele cubulete.Stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.
Ungem un vas termorezistent ( eu am pus vasul meu Pyroflam) cu putin unt si punem in el un strat de mere, unul de mure, presaram zaharul si scortisoara, dupa care amestecam.
Intr-un vas mai mare punem faina, faina din biscuitii sfaramati si cuburile de unt rece , scos de la frigider.Framantam untul repede cu faina , doar cu varfurile degetelor, sa nu topim untul, pina se face aluatul ca pesmetul.Adaugam zaharul si fulgii de cereale, amestecam bine toate ingredientele si le punem apoi in vas peste fructe.Cu o lingura nivelam aluatul si dam vasul la copt pentru aproximativ 50 de minute, pina cand fructele sunt coapte.
Lasam sa se raceasca in vas cateva minute, apoi servim cu sos caramel( un lapte condensat l-am fiert in cutie in apa cam o oara jumate, l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am amestecat cu lapte rece, putin cate putin) si cu cate un glob de inghetata.
DELICIOS !
Pofta mare....
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu mere si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Muffin cu coacaze rosii

Muffin cu coacaze rosii

Spalam coacazele si ii lasam sa se curga, apoi, cu ajutorul unei furculite scoatem boabele de coacaze

4 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Cum se face coliva

Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Bravo Sidy !

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Ce desert bun !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    intr-adevar o bunatate...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Ce bunatate !!!! imi place mult de tot, primesc si eu o portie ? *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • -pentru umplutura
  • 4 mere
  • 300 g mure
  • 175 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • -pentru aluat
  • 125 g faina alba
  • 125 g faina din biscuiti
  • 125 g fulgi de cereale
  • 175 g unt rece
  • 55 g zahar
  • un varf de cutit scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Bravo Sidy !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Briose de cacao cu nuca de cocos