autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Crumble cu prune

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 06 august 2010

Ingrediente
- 125 g de unt, - 125 g de făină, - 100 g de zahăr, 500 g de prune (depinde de mărimea tăvii de copt)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Amestecă untul si făina cu vârful degetelor ca să faci un fel de aluat nisipos.

Adaugă zaharul si amesteca iar.

Încâlzeste cuptorul la 180°C (termostat 6).

Pune prunele taiate în 2 pe fundul tăvii unse cu putin unt siu presară aluatul.

Daca ai invitaţi , e mai bines a coci în forme individuale, e mai usor de servit..

Când partea de sus e aurie, e gata.

E o prăjitură obisnuita în Franţa. Se face cu tot felul de fructe. Se poate prepara şi cu gem de prune.



NOTA:



Crumble este un desert provenind din Anglia si care are tot felul de versiuni. Conţine făina, zahăr şi unt, precum si fructe. Partea de sus este crocantă. Populare sunt merele, piersicile, fructele de padure, prunele, rubarba. Partea de sus poate conţine şi fructe uscate: migdale, alune, nuci. Zaharul brun este adesea presărat peste crumble si se caramelizează la copt. Se serveste cu îngheţata , cu un toping sau simplu.(informatii si fotografii de pe internet)
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu prune si crumble

Tarta cu prune si crumble

Pregatim intai aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie

12 voturi    8 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Crumble cu prune

Crumble cu prune

Spalam prunele si le scoatem samburii. Tapetam o tavita cu hartie de copt apoi asezam prunele. Intr-un

7 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • - 125 g de unt
  • - 125 g de făină
  • - 100 g de zahăr
  • 500 g de prune (depinde de mărimea tăvii de copt)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu budinca de vanilie