Ingrediente
Blat:, 4 ouă, 1 lingură zahăr, ½ plic praf de copt, 2 linguri de cacao, 2 linguri de faină., Crema:, 1 budincă de vanilie, 250 ml lapte, 75 gr zahăr, ½ pachet de margarina., Sirop:, 150 ml apă, 100 gr zahăr, 1 esență de rom.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 45 min
6 voturi
Mod de preparare
Turnăm compoziția rezultată într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, și o introducem în cuptorul preîncălzit, la foc mic apoi mediu, pentru 30 minute, până se coace, facem testul cu scobitoarea. După ce s-a copt blatul, îl lăsăm la răcit.
Pentru însiropat faci un sirop din: 150 ml apă, 100 gr zahăr, o esență de rom. Pui într-un vas pe foc apa, zahărul și esența și lași să fiarbă puțin, până se dizolvă zahărul. Când blatul s-a răcit îl însiropezi cu siropul obținut.
Într-o cratiță pui laptele la fiert. Plicul de budincă îl pui într-un bol cu zahărul și îl dizolvi cu puțin lapte, apoi îl torni peste laptele fiert. Amestecăm continuu până începe să se îngroașe după care tragem budinca de pe foc și o lăsăm la răcit.
Până se răcește budinca, punem margarina (care trebuie să fie la temperatura camerei) și o amestecăm până obținem o spumă.
Odată ce s-a răcit budinca adăugăm puțin câte puțin din margarină până când se încorporează complet și obținem o cremă omogenă.
Într-un recipient punem o cutie de frișcă (mică) și o mixăm bine!
Asamblăm prăjitura astfel: peste blatul racit și însiropat întindem crema de budincă uniform, apoi punem un strat generos de frișcă și pudrezi cu cacao.