autor:

Fara foto

» » , , Retete de Pasti, Prajituri, Retete de Craciun

Cuburi de gheata

Autor: Ana Maria (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Maria (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, 4 ouă, 1 lingură zahăr, ½ plic praf de copt, 2 linguri de cacao, 2 linguri de faină., Crema:, 1 budincă de vanilie, 250 ml lapte, 75 gr zahăr, ½ pachet de margarina., Sirop:, 150 ml apă, 100 gr zahăr, 1 esență de rom.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Amestecăm într-un castron, făina cu praful de copt. Într-un castron punem albușurile și le mixăm spumă cu un praf de sare. Adăugăm peste spuma de albușuri zahărul tos și mixam până se topește zahărul. Turnăm gălbenușurile pe care le frecăm până se omogenizează în prealabil, adăugam făina în ploaie și amestecăm ușor cu paleta de jos în sus, pănă se încorporează. Apoi adăugăm cacaoa, amestecăm din nou cu paleta până obținem o compoziție omogenă.

Turnăm compoziția rezultată într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, și o introducem în cuptorul preîncălzit, la foc mic apoi mediu, pentru 30 minute, până se coace, facem testul cu scobitoarea. După ce s-a copt blatul, îl lăsăm la răcit.



Pentru însiropat faci un sirop din: 150 ml apă, 100 gr zahăr, o esență de rom. Pui într-un vas pe foc apa, zahărul și esența și lași să fiarbă puțin, până se dizolvă zahărul. Când blatul s-a răcit îl însiropezi cu siropul obținut.



Într-o cratiță pui laptele la fiert. Plicul de budincă îl pui într-un bol cu zahărul și îl dizolvi cu puțin lapte, apoi îl torni peste laptele fiert. Amestecăm continuu până începe să se îngroașe după care tragem budinca de pe foc și o lăsăm la răcit.

Până se răcește budinca, punem margarina (care trebuie să fie la temperatura camerei) și o amestecăm până obținem o spumă.

Odată ce s-a răcit budinca adăugăm puțin câte puțin din margarină până când se încorporează complet și obținem o cremă omogenă.



Într-un recipient punem o cutie de frișcă (mică) și o mixăm bine!

Asamblăm prăjitura astfel: peste blatul racit și însiropat întindem crema de budincă uniform, apoi punem un strat generos de frișcă și pudrezi cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi de gheata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cuburi  de  gheata

Cuburi de gheata

Pentru blat,se bat bine albusurile,se pune zaharul si zeama de lamiie;se bate in continuare,pina

23 voturi    11 comentarii
3h
Prajituri
Cuburi de gheata

Cuburi de gheata

Blatul: B ati albusurile cu zaharul,amesteci cu galbenusurile,apoi adaugi faina amestecata cu cacao

8 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 1 lingură zahăr
  • ½ plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de faină.
  • Crema:
  • 1 budincă de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 75 gr zahăr
  • ½ pachet de margarina.
  • Sirop:
  • 150 ml apă
  • 100 gr zahăr
  • 1 esență de rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Macrou la cuptor