autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Dulciuri diverse

Cuib de viespe cu nuci si merisoare

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2012

Ingrediente
- 2 oua de casa, - 900 grame faina, - 25 grame drojdie proaspata, - 150 ml lapte, - 310 grame zahar, - 120 grame zahar pudra, - 100 grame unt sau margarina, - 1/2 lingurita sare, - 150 grame nuci macinate, - 100-130 grame merisoare.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Incepeti prin a faramita drojdia intr-un bol la care se adauga putin lapte cat sa acopere drojdia, si un praf de zahar. Lasati la dospit pentru 15-20 de minute. Untul (50 de grame) se amesteca cu 150 grame zahar pana se topeste zaharul si se obtine o crema voluminoasa. Faina se amesteca cu drojdia, 150 grame de zahar, 50 grame unt si ouale, iar aluatul astfel obtinut se framanta bine, dupa care se lasa la dospit pentru 30 de minute. Dupa ce aluatul a dospit, se imparte in trei parti egale, la fel si crema de unt o portionati ca sa ajunga pentru trei parti de aluat.
Primul aluat se intinde cu sucitorul la un centimetru si se unge cu crema de unt peste care se presara nucile macinate si merisoare. Merisoarele le-am tinut in apa cam 10 minute inainte de a le presara peste aluat. Aluatul se face rulou si se taie cu grija sa nu se taseze prea tare, la distanta de doua degete.
Ungeti o tava cu ulei sau cu unt, sau folositi hartie de copt si intindeti cuiburile lasand distanta suficienta intre ele ca sa mai creasca pe parcursul procesului de coacere. Dupa ce le-ati asezat in tava, lasati inca 5 minute la dospit. Procedati la fel cu celelalte doua aluaturi, oricum va ramane timp sa le lasati si pe blatul de lucru pana se face tura anterioara. Dar pana atunci ar mai fi un amanunt de mentionat. Incalziti laptele si amestecati cu zaharul pudra, tineti pe foc pana se topeste zaharul, dar nu supraincalziti.
Reglati cuptorul la 185 grade si dupa ce s-a incalzit cuptorul, lasati exact 11 minute la copt dupa care retrageti din cuptor cuiburile si repejor turnati laptele usor incalzit intre spiralele cuiburilor de viespe, cam 3-4 linguri, iar astfel veti obtine un aluat extrem de pufos, usor umezit si moale. Reintroduceti tava in cuptor pentru inca 12-13 minute si cuiburile sunt gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe cu nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupcakes tiramisu

Cupcakes tiramisu

Briosele: Topim untul si il lasam sa se raceasca. Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Mini Pancakes cu Miere si Fructe

Mini Pancakes cu Miere si Fructe

- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 2 oua de casa
  • - 900 grame faina
  • - 25 grame drojdie proaspata
  • - 150 ml lapte
  • - 310 grame zahar
  • - 120 grame zahar pudra
  • - 100 grame unt sau margarina
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 150 grame nuci macinate
  • - 100-130 grame merisoare.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)

este intr-adevar! ;) oricand as repeta-o ;)

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cupe tiramisu si crocant de savoiardi