autor:

AnaRalu

» » Aluaturi si Foietaje

Cuib de viespe cu scortisoara

Autor: AnaRalu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AnaRalu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2015

Ingrediente
500g faina, 2 oua, 200 ml lapte, 100 g unt, 1 pliculet de drojdie uscata(7 g), 60 g zahar, un praf de sare, Umplutura:, 100 g zahar brun amesecat cu zahar tos, 100 g unt, 1 lingura de scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de faina, 1 lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. O lasam 5 minute pana se face o maia, dupa care o punem in mijlocul fainii.



Peste maia punem ouale si putin lapte. Amestecam cu o lingurita pana se omogenizeaza putin. Punem si zaharul si restul de lapte. Mai amestecam putin cu lingurita, punem si praful de sare. Apoi incepem sa framantam aluatul. O sa fie un aluat putin lipicios, dar framantam bine pana nu se mai lipeste de maini(daca mai trebuie mai punem putina faina sa-l framantam bine). Aluatul trebuie sa ramana putin lipicios(ca aluatul de cozonac).



Punem aluatul intr-un bol uns cu ulei si il punem la dospit pentru 40 de minute sau pana isi dubleaza volumul.



Dupa ce a crescut bine il framatam f putin sa-i scoatem aerul si il intindem cu un sucitor(eu n-am mai pus faina pt ca am pus ulei si nu s-a mai lipit). Eu intorc aluatul de pe o parte pe alta in timp e il intind pana ajunge cam de o jumatate de cm.



Intindem untul(la temepratura camerei) peste toata suparfata aluatului si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Rulam aluatul frumos ca pe o tigareta si luam o ata alba de cusut cu care taiem rulourile cam de 3 cm latime. Daca incercati sa taiati cu cutitul o sa vedeti ca nu o sa-si pastreze forma frumaosa.



Le punem in tava si lasam sa mai creasca pt 20 de min si dam drumul la cuptor sa se incalzeasca la aproximativ 180 de grade.

Inainte sa le bagam la cuptor le putem unge cu putin albus, dar nu e obligatoriu.

Le lasam la cuptor pt aproximativ 25 de minute, pana s-au rumenit bine deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu branza sarata

Coltunasi cu branza sarata

Preparare aluat Se pune faina intr-un castron, se adauga ouale, un praf de sare si apa calduta. Se

4 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru taitei de casa cu ou

Aluat pentru taitei de casa cu ou

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se

51 voturi    10 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • AnaRalu

    AnaRalu (Chef de cuisine) , 02 februarie 2015

    Cu mare placere. Chiar sunt gustoase :)

  • Gustos_Ro

    Gustos_Ro (Chef de cuisine) , 02 februarie 2015

    Par a fi delicioase. Multumim pentru reteta! :)

  • Fara foto

    Magdalena Grovu , 31 ianuarie 2015

    pofta buna foarte bun

    • Fara foto

      Adela Dima , 31 ianuarie 2015

      abea astept sa facsi eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 pliculet de drojdie uscata(7 g)
  • 60 g zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 100 g zahar brun amesecat cu zahar tos
  • 100 g unt
  • 1 lingura de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de AnaRalu
Dinte negru

Dinte negru

Se amesteca zaharul (200 g) cu untul moale. Se adauga cacaua, 200 ml lapte, galbenusurile si se amesteca

11 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Turta dulce sau gingerbread

Turta dulce sau gingerbread

Cernem faina intr-un vas,adaugam aromele,zaharul si praful de sare si amestecam bine.Unim si untul

5 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

AnaRalu (Chef de cuisine)

Cu mare placere. Chiar sunt gustoase :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Piroske cu cartofi