Cuib de viespe cu scortisoara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cuib de viespe cu scortisoara

Ingrediente

  • 500g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 pliculet de drojdie uscata(7 g)
  • 60 g zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 100 g zahar brun amesecat cu zahar tos
  • 100 g unt
  • 1 lingura de scortisoara

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de faina, 1 lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. O lasam 5 minute pana se face o maia, dupa care o punem in mijlocul fainii.

Peste maia punem ouale si putin lapte. Amestecam cu o lingurita pana se omogenizeaza putin. Punem si zaharul si restul de lapte. Mai amestecam putin cu lingurita, punem si praful de sare. Apoi incepem sa framantam aluatul. O sa fie un aluat putin lipicios, dar framantam bine pana nu se mai lipeste de maini(daca mai trebuie mai punem putina faina sa-l framantam bine). Aluatul trebuie sa ramana putin lipicios(ca aluatul de cozonac).

Punem aluatul intr-un bol uns cu ulei si il punem la dospit pentru 40 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut bine il framatam f putin sa-i scoatem aerul si il intindem cu un sucitor(eu n-am mai pus faina pt ca am pus ulei si nu s-a mai lipit). Eu intorc aluatul de pe o parte pe alta in timp e il intind pana ajunge cam de o jumatate de cm.

Intindem untul(la temepratura camerei) peste toata suparfata aluatului si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Rulam aluatul frumos ca pe o tigareta si luam o ata alba de cusut cu care taiem rulourile cam de 3 cm latime. Daca incercati sa taiati cu cutitul o sa vedeti ca nu o sa-si pastreze forma frumaosa.

Le punem in tava si lasam sa mai creasca pt 20 de min si dam drumul la cuptor sa se incalzeasca la aproximativ 180 de grade.

Inainte sa le bagam la cuptor le putem unge cu putin albus, dar nu e obligatoriu.

Le lasam la cuptor pt aproximativ 25 de minute, pana s-au rumenit bine deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise