autor:

anuta

» » Prajituri

Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
Un pachet foi de placinta,150 g margarina topita,suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa+5 linguri de apa+vanilie,250 g cirese amare,200 g caise coapte,300 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt.
Foile de placinte se dezgheata apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita,lasand capetele pe latime neunse,cam 2 cm.
Se aseaza o vergea sutire la mijloc,apoi se pliaza peste ea,in doua,asezand capetele neuse ,unul peste altul,apoi incretim usor foile cu mana pe vergea,tragand usor de ea si scotand-o dintre foi ,apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine iar partea neunsa in mijloc,care va sustine umplutura,sa fie baza cuibului.Se aseaza cu grija in tava unul langa altul ,apoi se da la copt,cca 15 min.pana se rumenesc usor.
2.Cireselor amare ,spalate li se scot samburii cu o agrafa apoi se dau in cateva clocote cu 150 g zahar,pana obtinemun sirop legat(nu se fierb mult)
La fel se procedeaza si cu caisele spalate si taiate felii grosute,cu restul de zahar ramas.
3.Se scoate tava cu,cuiburile fierbinti si se insiropeaza fiecare cu 2-3 linguri de sirop sau suc de fructe apoi se lasa sa se raceasca putin.In fiecare cuib se pune cu o lingura umplutura de cirese amare sau caise feliate.Se servesc dupa ce s-au racit bine.
Deasupra se poate paresara miez de nuca prajit si maruntit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete alla mami meu

Cornulete alla mami meu

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se

47 voturi    23 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Gogosele, reteta Antzukai

Gogosele, reteta Antzukai

Batem ouale cu mixerul bine, adaugam zaharul, uleiul, bicarbonatul sau praful de copt si sana sau

21 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Un pachet foi de placinta,150 g margarina topita,suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa+5 linguri de apa+vanilie,250 g cirese amare,200 g caise coapte,300 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Rulada cu nuci