autor:

anuta

» » Prajituri

Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
Un pachet foi de placinta,150 g margarina topita,suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa+5 linguri de apa+vanilie,250 g cirese amare,200 g caise coapte,300 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt.
Foile de placinte se dezgheata apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita,lasand capetele pe latime neunse,cam 2 cm.
Se aseaza o vergea sutire la mijloc,apoi se pliaza peste ea,in doua,asezand capetele neuse ,unul peste altul,apoi incretim usor foile cu mana pe vergea,tragand usor de ea si scotand-o dintre foi ,apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine iar partea neunsa in mijloc,care va sustine umplutura,sa fie baza cuibului.Se aseaza cu grija in tava unul langa altul ,apoi se da la copt,cca 15 min.pana se rumenesc usor.
2.Cireselor amare ,spalate li se scot samburii cu o agrafa apoi se dau in cateva clocote cu 150 g zahar,pana obtinemun sirop legat(nu se fierb mult)
La fel se procedeaza si cu caisele spalate si taiate felii grosute,cu restul de zahar ramas.
3.Se scoate tava cu,cuiburile fierbinti si se insiropeaza fiecare cu 2-3 linguri de sirop sau suc de fructe apoi se lasa sa se raceasca putin.In fiecare cuib se pune cu o lingura umplutura de cirese amare sau caise feliate.Se servesc dupa ce s-au racit bine.
Deasupra se poate paresara miez de nuca prajit si maruntit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Guguluf cu mere si rubarba

Guguluf cu mere si rubarba

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza adaugand treptat zaharul si apa fierbinte. Se inglobeaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu branza

Tarta cu branza

Pentru prepararea blatului de tarta omogenizam bine intr-un vas praful de mix, 2 linguri zahar, un

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Un pachet foi de placinta,150 g margarina topita,suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa+5 linguri de apa+vanilie,250 g cirese amare,200 g caise coapte,300 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu gem de prune