autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Cuiburi de macaroane cu somon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 125 g macaroane lungi, , sare, , 20 g seminte de pin (din comert), , 1 legatura de busuioc verde, , 1 catel de usturoi, , 30 g parmezan (sau cascaval) ras, , 3 linguri apa fiarta cu Vegeta, , 200 g ciuperci (sampinioane), , 1 lingura ulei de masline, , 1 ceapa mica, , 4 linguri de vin rosu dulce, , piper proaspat macinat, , 300 g somon (proaspat sau taiat felii, la pachet), , 1 lamaie, , grasime pentru forma, , 200 g mozzarella (exista in magazine branza mozzarella romaneasca).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb macaroanele intregi in apa sarata, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie, fara grasime, apoi se piseaza in mojar. Se toaca foarte marunt frunzele de busuioc, se da parmezanul pe razatoarea mica, apoi usturoiul, si se amesteca toate cu semintele de pin si cu cele 3 linguri de apa fiarta cu Vegeta (trebuie sa obtineti un sos). Se curata ciupercile, se taie felii subtiri si se prajesc in untdelemn. Cand sunt aproape gata, se adauga ceapa tocata marunt, vinul rosu, piperul si sarea. Se clatesc fileurile de somon, se usuca intr-un servet si se taie in cubulete (daca e bucata) sau fasii subtiri (daca e feliat). Se stropesc cu lamaie si, daca e nevoie, se sareaza putin. Se amesteca macaroanele cu pasta de busuioc. Se unge bine o forma de prajituri si se formeaza cuiburi din macaroane. Se umplu la mijloc cu ciupercile amestecate cu bucatelele de somon. Deasupra se pune cate o felie de mozzarella. Se da la cuptor circa 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de macaroane cu somon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Couscous cu fructe de mare

Couscous cu fructe de mare

Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit

9 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
File de cod cu legume si sos de smantana cu ciuperci

File de cod cu legume si sos de smantana cu ciuperci

Se pune cescuta de ulei intr-o tava,se aseaza fileurile de peste,ceapa,morcov,cartofi,brocoli,sare

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 125 g macaroane lungi
  • sare
  • 20 g seminte de pin (din comert)
  • 1 legatura de busuioc verde
  • 1 catel de usturoi
  • 30 g parmezan (sau cascaval) ras
  • 3 linguri apa fiarta cu Vegeta
  • 200 g ciuperci (sampinioane)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 4 linguri de vin rosu dulce
  • piper proaspat macinat
  • 300 g somon (proaspat sau taiat felii
  • la pachet)
  • 1 lamaie
  • grasime pentru forma
  • 200 g mozzarella (exista in magazine branza mozzarella romaneasca).

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Gustos si rapid.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste Salau de nilus in aluminium la cuptor