Cuiburi de macaroane cu somon

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 125 g macaroane lungi,
  • sare,
  • 20 g seminte de pin (din comert),
  • 1 legatura de busuioc verde,
  • 1 catel de usturoi,
  • 30 g parmezan (sau cascaval) ras,
  • 3 linguri apa fiarta cu Vegeta,
  • 200 g ciuperci (sampinioane),
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1 ceapa mica,
  • 4 linguri de vin rosu dulce,
  • piper proaspat macinat,
  • 300 g somon (proaspat sau taiat felii, la pachet),
  • 1 lamaie,
  • grasime pentru forma,
  • 200 g mozzarella (exista in magazine branza mozzarella romaneasca).

Mod de preparare

Se fierb macaroanele intregi in apa sarata, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie, fara grasime, apoi se piseaza in mojar. Se toaca foarte marunt frunzele de busuioc, se da parmezanul pe razatoarea mica, apoi usturoiul, si se amesteca toate cu semintele de pin si cu cele 3 linguri de apa fiarta cu Vegeta (trebuie sa obtineti un sos). Se curata ciupercile, se taie felii subtiri si se prajesc in untdelemn. Cand sunt aproape gata, se adauga ceapa tocata marunt, vinul rosu, piperul si sarea. Se clatesc fileurile de somon, se usuca intr-un servet si se taie in cubulete (daca e bucata) sau fasii subtiri (daca e feliat). Se stropesc cu lamaie si, daca e nevoie, se sareaza putin. Se amesteca macaroanele cu pasta de busuioc. Se unge bine o forma de prajituri si se formeaza cuiburi din macaroane. Se umplu la mijloc cu ciupercile amestecate cu bucatelele de somon. Deasupra se pune cate o felie de mozzarella. Se da la cuptor circa 30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise