autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Cuiburi de macaroane cu somon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 125 g macaroane lungi, , sare, , 20 g seminte de pin (din comert), , 1 legatura de busuioc verde, , 1 catel de usturoi, , 30 g parmezan (sau cascaval) ras, , 3 linguri apa fiarta cu Vegeta, , 200 g ciuperci (sampinioane), , 1 lingura ulei de masline, , 1 ceapa mica, , 4 linguri de vin rosu dulce, , piper proaspat macinat, , 300 g somon (proaspat sau taiat felii, la pachet), , 1 lamaie, , grasime pentru forma, , 200 g mozzarella (exista in magazine branza mozzarella romaneasca).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb macaroanele intregi in apa sarata, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie, fara grasime, apoi se piseaza in mojar. Se toaca foarte marunt frunzele de busuioc, se da parmezanul pe razatoarea mica, apoi usturoiul, si se amesteca toate cu semintele de pin si cu cele 3 linguri de apa fiarta cu Vegeta (trebuie sa obtineti un sos). Se curata ciupercile, se taie felii subtiri si se prajesc in untdelemn. Cand sunt aproape gata, se adauga ceapa tocata marunt, vinul rosu, piperul si sarea. Se clatesc fileurile de somon, se usuca intr-un servet si se taie in cubulete (daca e bucata) sau fasii subtiri (daca e feliat). Se stropesc cu lamaie si, daca e nevoie, se sareaza putin. Se amesteca macaroanele cu pasta de busuioc. Se unge bine o forma de prajituri si se formeaza cuiburi din macaroane. Se umplu la mijloc cu ciupercile amestecate cu bucatelele de somon. Deasupra se pune cate o felie de mozzarella. Se da la cuptor circa 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de macaroane cu somon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Musti la cuptor

Musti la cuptor

Pestele curatat si spalat se pune in marinada. Marinada - suc de la o portocala, sucul de la 1/2

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Peste cu sos picant

Peste cu sos picant

Intr-o cratita cu gura mare lata se pune pe fund patrunjel si coriandu taiat bucatele si ardeii care

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 125 g macaroane lungi
  • sare
  • 20 g seminte de pin (din comert)
  • 1 legatura de busuioc verde
  • 1 catel de usturoi
  • 30 g parmezan (sau cascaval) ras
  • 3 linguri apa fiarta cu Vegeta
  • 200 g ciuperci (sampinioane)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 4 linguri de vin rosu dulce
  • piper proaspat macinat
  • 300 g somon (proaspat sau taiat felii
  • la pachet)
  • 1 lamaie
  • grasime pentru forma
  • 200 g mozzarella (exista in magazine branza mozzarella romaneasca).

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Gustos si rapid.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Peste la gratar cu cartofi