autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Cuiburi de macaroane cu somon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 125 g macaroane lungi, , sare, , 20 g seminte de pin (din comert), , 1 legatura de busuioc verde, , 1 catel de usturoi, , 30 g parmezan (sau cascaval) ras, , 3 linguri apa fiarta cu Vegeta, , 200 g ciuperci (sampinioane), , 1 lingura ulei de masline, , 1 ceapa mica, , 4 linguri de vin rosu dulce, , piper proaspat macinat, , 300 g somon (proaspat sau taiat felii, la pachet), , 1 lamaie, , grasime pentru forma, , 200 g mozzarella (exista in magazine branza mozzarella romaneasca).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb macaroanele intregi in apa sarata, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie, fara grasime, apoi se piseaza in mojar. Se toaca foarte marunt frunzele de busuioc, se da parmezanul pe razatoarea mica, apoi usturoiul, si se amesteca toate cu semintele de pin si cu cele 3 linguri de apa fiarta cu Vegeta (trebuie sa obtineti un sos). Se curata ciupercile, se taie felii subtiri si se prajesc in untdelemn. Cand sunt aproape gata, se adauga ceapa tocata marunt, vinul rosu, piperul si sarea. Se clatesc fileurile de somon, se usuca intr-un servet si se taie in cubulete (daca e bucata) sau fasii subtiri (daca e feliat). Se stropesc cu lamaie si, daca e nevoie, se sareaza putin. Se amesteca macaroanele cu pasta de busuioc. Se unge bine o forma de prajituri si se formeaza cuiburi din macaroane. Se umplu la mijloc cu ciupercile amestecate cu bucatelele de somon. Deasupra se pune cate o felie de mozzarella. Se da la cuptor circa 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de macaroane cu somon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sardine in stil marocan

Sardine in stil marocan

Curatam sardinele de solzi, cap, aripioare, precum si interiorul. Le deschidem (fara sa le taiem

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasiu cu rosii

Pangasiu cu rosii

Preparare: intr-o tigaie incinsa cu putin ulei prajim usturoiul 1 minut. Adaugam fileul de peste

15 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 125 g macaroane lungi
  • sare
  • 20 g seminte de pin (din comert)
  • 1 legatura de busuioc verde
  • 1 catel de usturoi
  • 30 g parmezan (sau cascaval) ras
  • 3 linguri apa fiarta cu Vegeta
  • 200 g ciuperci (sampinioane)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 4 linguri de vin rosu dulce
  • piper proaspat macinat
  • 300 g somon (proaspat sau taiat felii
  • la pachet)
  • 1 lamaie
  • grasime pentru forma
  • 200 g mozzarella (exista in magazine branza mozzarella romaneasca).

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Gustos si rapid.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Sea Bass la grill cu legume