autor:

lizz

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cuiburi de mamaliga

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
mamaliga, 5 cartofi, 1 ceapa, 2 ardei grasi rosii, 2 linguri de mazare, morcov si porumb din fiecare, sare si piper, chimion, 1 lingura zahar, ulei, 3 linguri sos de soia, 2 linguri otet de mere, 1 lingura bulion, 1 lingura smantana, 2 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare


Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si apoi ii taiem in cubulete de 1 cm. Ii dam in ulei incins la prajit; cand sunt gata ii scoatem intr-un castron si punem peste ei sare, piper si seminte de chimion. Intr-o olita, punem zaharul la caramelizat. Cand este topit, punem ceapa taiata pestisori si lasam sa se amestece aromele. Turnam si o lingura de ulei si lasam pana capata ceapa o aroma usor maronie. Adaugam apoi si ardeii taiati cubulete, mazarea, morcovul, porumbul si 5 linguri de apa fierbinte; condimentam. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pentru 20 de minute.

Pregatim 6 castronele care pot fi date in cuptor la foc. Captusim castroanele cu hartie de copt. Luam din mamaliga fierbinte cate 2 linguri mari si punem in castroane si o intindem usor pe peretii castronului astfel incat sa obtinem un cuib. Punem in portii egale cartofii, legumele iar la sfarsit un pic de branza sarata rasa si o maslina. Dam castroanele pentru 10 minute la cuptor. Pregatim un sos din 3 linguri sos de soia, 2 linguri otet de mere, 1 lingura de ulei si 1 lingura de bulion. Fierbem impreuna totul si servim alaturi de cuiburile de mamaliga.



Pe o farfurie intinsa asezam pe mijloc un cuib de mamaliga, de jur-imprejur turnam usor cu lingura din baitul de soia, iar din loc in loc lasam sa cada cate o picatura de smantana frecata cu 2 catei de usturoi, iar cu o scobitoare facem niste stelute din picaturile de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele pe jumatate, se scoate miezul cu ajutorul unei linguri si apoi se oparesc. Cand

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole scazuta cu piept de pui

Fasole scazuta cu piept de pui

Se curata ceapa,morcovul,telina apoi ceapa se taie marunt iar morcovul si telina se razuiesc prin

9 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Si mie imi place sa folosesc mamaliga la diverse preparate, de exemplu am pregatit o tocanita in blid de mamaliga: http://dulcesarat.blogspot.ro/2012/03/tocanita-de-ceapa-cu-pasta-de-gogosari.html

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Minunate, arata bine de tot.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Arata...apetisant...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte bune cuiburile, foarte frumos ornate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Felicitari pentru preparat si pentru prezentare...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      interesant!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Cred ca este tare bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • mamaliga
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 linguri de mazare
  • morcov si porumb din fiecare
  • sare si piper
  • chimion
  • 1 lingura zahar
  • ulei
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura smantana
  • 2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

36 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si mie imi place sa folosesc mamaliga la diverse preparate, de exemplu am pregatit o tocanita in blid de mamaliga: http://dulcesarat.blogspot.ro/2012/03/tocanita-de-ceapa-cu-pasta-de-gogosari.html

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Placinta de cartofi cu cascaval afumat