autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cupa a la CASSATA siciliana

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
125 g fructe confiate, taiate marunt, 40 ml lichior de portocale sau, de cirese amare, câte 30 g de fistic, seminre de pin si migdale decajite,, 50 g ciocolata amaruie, 200 g zahar pudra,, 2 pachetele zahar vanilinat, 4 foi de gelatina aIba, 750 g ricorta,, 250 g frisca, câteva fructe confiate pentru omare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Stropesti fructele confiate cu lichiorul de portocale si le lasi sa
se patrunda. Semintele de pin, fisticul, migdalcle si ciocolata le
tai grosier. Într-un vas faci un sirop din zahar pudra,
zahar vanilinat si 7 linguri de apa, pe care îl pui la fiert.
Gelatina o înmoi în apa rece. Amesteci ricotta cu siropul. Într-o
craticioara dizolvi gelatina (rara strop de apa pc ca), la foc mic.
Iei 3 linguri din ricorta si le amesteci cu gelatina, apoi cu intreaga
masa de brânza. Treptat încorporezi si fructele confiate împreuna
cu lichiorul în care au stat, seminrele taiate si ciocolata. Torni
compozitia într-un castron de 1,5 1, nivelezi la suprafata. acoperi
cu folie alimentara de plastic si dai desertul pentru 3 ore la frigider.
Omezi Ca.~saracu frisca trasa din aparatul de spritat, înainte de a o
aduce la masa. Peste frisca pui feliute de fructe confiate.
Info plus: Ricorra nu este de fapt brânza, ci un preparar lacrar. Ea
se obtine prin fierberea zerului ramas dupa prepararea casului. Este
de origine siciliana. acolo consumându-se amestecata cu verdeturi
sau cu scortisoara si ciocolara. La noi este cunoscuta ca... urda!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupa a la CASSATA siciliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mousse din Fructe de Padure

Mousse din Fructe de Padure

Pastreaza fructe pt. decor.Fructele,150 gr.zahar(poti pune mai mult,depinde de gustul fiecaruia),scortisoara

4 voturi    14 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Croissant cu nuttela si nuca

Croissant cu nuttela si nuca

Aceste croissante rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 125 g fructe confiate
  • taiate marunt
  • 40 ml lichior de portocale sau
  • de cirese amare
  • câte 30 g de fistic
  • seminre de pin si migdale decajite,
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahar pudra,
  • 2 pachetele zahar vanilinat
  • 4 foi de gelatina aIba
  • 750 g ricorta,
  • 250 g frisca
  • câteva fructe confiate pentru omare.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cornuri pufoase si inimioare cu nuca si ciocolata.