autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cupa a la CASSATA siciliana

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
125 g fructe confiate, taiate marunt, 40 ml lichior de portocale sau, de cirese amare, câte 30 g de fistic, seminre de pin si migdale decajite,, 50 g ciocolata amaruie, 200 g zahar pudra,, 2 pachetele zahar vanilinat, 4 foi de gelatina aIba, 750 g ricorta,, 250 g frisca, câteva fructe confiate pentru omare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Stropesti fructele confiate cu lichiorul de portocale si le lasi sa
se patrunda. Semintele de pin, fisticul, migdalcle si ciocolata le
tai grosier. Într-un vas faci un sirop din zahar pudra,
zahar vanilinat si 7 linguri de apa, pe care îl pui la fiert.
Gelatina o înmoi în apa rece. Amesteci ricotta cu siropul. Într-o
craticioara dizolvi gelatina (rara strop de apa pc ca), la foc mic.
Iei 3 linguri din ricorta si le amesteci cu gelatina, apoi cu intreaga
masa de brânza. Treptat încorporezi si fructele confiate împreuna
cu lichiorul în care au stat, seminrele taiate si ciocolata. Torni
compozitia într-un castron de 1,5 1, nivelezi la suprafata. acoperi
cu folie alimentara de plastic si dai desertul pentru 3 ore la frigider.
Omezi Ca.~saracu frisca trasa din aparatul de spritat, înainte de a o
aduce la masa. Peste frisca pui feliute de fructe confiate.
Info plus: Ricorra nu este de fapt brânza, ci un preparar lacrar. Ea
se obtine prin fierberea zerului ramas dupa prepararea casului. Este
de origine siciliana. acolo consumându-se amestecata cu verdeturi
sau cu scortisoara si ciocolara. La noi este cunoscuta ca... urda!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupa a la CASSATA siciliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca si stafide

Cozonac cu nuca si stafide

Povestea acestui cozonac si probabil a tuturor cozonacilor pufosi din lume, incepe pe 23 decembrie. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
5h
Dulciuri diverse
Desert zebra

Desert zebra

Smintina se amesteca cu brinza si cu zaharul pudra, de adaugat jelatin(se inmoaie in 50gr de lapte).Amestecam

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 125 g fructe confiate
  • taiate marunt
  • 40 ml lichior de portocale sau
  • de cirese amare
  • câte 30 g de fistic
  • seminre de pin si migdale decajite,
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahar pudra,
  • 2 pachetele zahar vanilinat
  • 4 foi de gelatina aIba
  • 750 g ricorta,
  • 250 g frisca
  • câteva fructe confiate pentru omare.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de iaurt cu capsuni si vin de Porto