Cupa a la CASSATA siciliana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g fructe confiate, taiate marunt, 40 ml lichior de portocale sau
  • de cirese amare, câte 30 g de fistic, seminre de pin si migdale decajite,
  • 50 g ciocolata amaruie, 200 g zahar pudra,
  • 2 pachetele zahar vanilinat, 4 foi de gelatina aIba, 750 g ricorta,
  • 250 g frisca, câteva fructe confiate pentru ornare.

Mod de preparare

Stropesti fructele confiate cu lichiorul de portocale si le lasi sa

se patrunda. Semintele de pin, fisticul, migdalcle si ciocolata le

tai grosier. Într-un vas faci un sirop din zahar pudra,

zahar vanilinat si 7 linguri de apa, pe care îl pui la fiert.

Gelatina o înmoi în apa rece. Amesteci ricotta cu siropul. Într-o

craticioara dizolvi gelatina (rara strop de apa pc ca), la foc mic.

Iei 3 linguri din ricorta si le amesteci cu gelatina, apoi cu intreaga

masa de brânza. Treptat încorporezi si fructele confiate împreuna

cu lichiorul în care au stat, seminrele taiate si ciocolata. Torni

compozitia într-un castron de 1,5 1, nivelezi la suprafata. acoperi

cu folie alimentara de plastic si dai desertul pentru 3 ore la frigider.

Omezi Ca.~saracu frisca trasa din aparatul de spritat, înainte de a o

aduce la masa. Peste frisca pui feliute de fructe confiate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise