Stropesti fructele confiate cu lichiorul de portocale si le lasi sa
se patrunda. Semintele de pin, fisticul, migdalcle si ciocolata le
tai grosier. Într-un vas faci un sirop din zahar pudra,
zahar vanilinat si 7 linguri de apa, pe care îl pui la fiert.
Gelatina o înmoi în apa rece. Amesteci ricotta cu siropul. Într-o
craticioara dizolvi gelatina (rara strop de apa pc ca), la foc mic.
Iei 3 linguri din ricorta si le amesteci cu gelatina, apoi cu intreaga
masa de brânza. Treptat încorporezi si fructele confiate împreuna
cu lichiorul în care au stat, seminrele taiate si ciocolata. Torni
compozitia într-un castron de 1,5 1, nivelezi la suprafata. acoperi
cu folie alimentara de plastic si dai desertul pentru 3 ore la frigider.
Omezi Ca.~saracu frisca trasa din aparatul de spritat, înainte de a o
aduce la masa. Peste frisca pui feliute de fructe confiate.
Info plus: Ricorra nu este de fapt brânza, ci un preparar lacrar. Ea
se obtine prin fierberea zerului ramas dupa prepararea casului. Este
de origine siciliana. acolo consumându-se amestecata cu verdeturi
sau cu scortisoara si ciocolara. La noi este cunoscuta ca... urda!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii