Cupcakes cu Ciocolata

Cupcakes cu Ciocolata. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Amestecati intr-un bol urmatoarele ingrediente uscate: faina, cacao, praful de copt, sarea.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cupcakes cu Ciocolata

Ingrediente

  • - 500 g făină;
  • - 150 g cacao;
  • - 100 g ciocolată;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 1/2 linguriță sare;
  • - 120 g unt moale (încălzit, nu topit);
  • - 240 g zahăr;
  • - 4 ouă (la temperatura camerei);
  • - 200 ml lapte cald;
  • Pentru glazură
  • - 1 lingură zahăr pudră;
  • - 1 lingură smântână lichidă
  • - 150 g mascarpone;

Mod de preparare

- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade;

- Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea;

- Se bat ouăle spumă împreună cu o lingură de zahăr;

- Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, până devine cremos;

- Adăugați ouăle peste compoziția de unt și mixați bine;

- Adăugați jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați până la omogenizare;

- Apoi adăugați jumătate din lapte și mixați din nou;

- Repetați procedura: adăugați cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine;

- Rupeți ciocolata în bucăți mici;

- Folosind o cupă de înghețată sau o lingură, turnați din compoziție în formele de brioșe, în care ați așezat hârtii de brioșe în prealabil;

- Apoi afundați câte o bucățică de ciocolată;

- Atenție, umpleți formele doar 2/3, pentru că vor crește;

- Băgați la cuptor pentru 20-25 de minute, puteți face testul cu scobitoarea;

- Pentru crema de deasupra, am mixat mascarponele cu smântâna și zahărul și am decorat;

- Puteți adăuga colorant, pentru a decora după preferințe;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise