Cupcakes cu Ciocolata

Cupcakes cu Ciocolata. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Amestecati intr-un bol urmatoarele ingrediente uscate: faina, cacao, praful de copt, sarea.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cupcakes cu Ciocolata

Ingrediente

  • - 500 g făină;
  • - 150 g cacao;
  • - 100 g ciocolată;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 1/2 linguriță sare;
  • - 120 g unt moale (încălzit, nu topit);
  • - 240 g zahăr;
  • - 4 ouă (la temperatura camerei);
  • - 200 ml lapte cald;
  • Pentru glazură
  • - 1 lingură zahăr pudră;
  • - 1 lingură smântână lichidă
  • - 150 g mascarpone;

Mod de preparare

- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade;

- Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea;

- Se bat ouăle spumă împreună cu o lingură de zahăr;

- Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, până devine cremos;

- Adăugați ouăle peste compoziția de unt și mixați bine;

- Adăugați jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați până la omogenizare;

- Apoi adăugați jumătate din lapte și mixați din nou;

- Repetați procedura: adăugați cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine;

- Rupeți ciocolata în bucăți mici;

- Folosind o cupă de înghețată sau o lingură, turnați din compoziție în formele de brioșe, în care ați așezat hârtii de brioșe în prealabil;

- Apoi afundați câte o bucățică de ciocolată;

- Atenție, umpleți formele doar 2/3, pentru că vor crește;

- Băgați la cuptor pentru 20-25 de minute, puteți face testul cu scobitoarea;

- Pentru crema de deasupra, am mixat mascarponele cu smântâna și zahărul și am decorat;

- Puteți adăuga colorant, pentru a decora după preferințe;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise