autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Mancaruri cu carne

Curcan cu năut și lămâie

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2011

Ingrediente
• carne de curcan sau pulpe de pui fiartă, • 5-6 cartofi, • o cană de năut din conservă, • 1 ceapă albă tăiată în sferturi și apoi feliată, • 1 ceapă verde, • 2 felii de lămâie cu coajă tocate mărunt, • 3 căței de usturoi, • 1 linguriță de chimen, • un vârf de linguriță de scorțișoară, • 2 căni de supă de pui, • boia și pastă de gogoșari, • pătrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Am curățat cartofii, i-am tăiat în sferturi și i-am amestecat cu ceapa, lămâia, usturoiul, chimenul și scorțișoara.
Se amestecă toate bine și se toarnă supa fierbinte. Cratița se pune pe foc și se lasă să fiarbă la foc mic până se înmoaie cartofii.
Carnea am fiert-o separat, am desprins-o de pe oase și am mărunțit-o, iar din zeama concentrată am făcut și o supă.
Se adaugă carnea, pasta de gogoșari și năutul în mâncare și se mai lasă pe foc câteva minute. Am asezonat cu sare, piper și am presărat boia, pătrunjel verde și cozile de la ceapa verde. Delicioasă mâncare!
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu năut și lămâie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Se curata dovleceii de coaja si se taie in doua. Se curata de mijloc si se lasa sa stea cu putina

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe la dubletta

Pulpe la dubletta

Faci un sos din ulei, vin si condimente. Lasi pulpele pentru o ora in acest sos. Incingi dubletta,

51 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Pur_si_simplu_papa_bun

    Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

    Sa imi spui daca ti-a placut! Noi am savurat-o pana la ultima imbucatura :)).

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Foarte buna mancarica yumi,yumi, imi place. *****

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Interesanta reteta! Mi se pare interesanta combinatia de condimente...O voi incerca cu siguranta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • • carne de curcan sau pulpe de pui fiartă
  • • 5-6 cartofi
  • • o cană de năut din conservă
  • • 1 ceapă albă tăiată în sferturi și apoi feliată
  • • 1 ceapă verde
  • • 2 felii de lămâie cu coajă tocate mărunt
  • • 3 căței de usturoi
  • • 1 linguriță de chimen
  • • un vârf de linguriță de scorțișoară
  • • 2 căni de supă de pui
  • • boia și pastă de gogoșari
  • • pătrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

19 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

18 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)

Sa imi spui daca ti-a placut! Noi am savurat-o pana la ultima imbucatura :)).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

2 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi
Sarmale din varza murata cu carne de vita