autor:

Piri Piri e Canela

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Curcan de Lisabona (Peru á Lisbonense)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Ingrediente
800 gr. piept de curcan sau pui, sare, piper, sucul de la o jumãtate de lãmâie, 60 gr. de unt, 3-4 cãtei de usturoi, 200 ml smântânã, 1 legãturã de pãtrunjel sau coriandru proaspãt, 1 kg. de cartofi pt. fript, 3-4 ouã, optional 2 rosii tocate fãrã pielitã, optional o ceapã verde micã

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

1)Carnea se taie în fâsii fine si se condimenteazã cu sare, piper si sucul de lãmâie, se lasã putin la rece.
Intre timp se curãtã si se taie cartofii,trebuie sã fie tãiati foarte fin...

2)Se pune carnea la prãjit cu untul; când îsi schimbã culoarea se pune usturoiul si ceapa tocatã, rosiile (de data aceasta am pus putinã pastã de rosii).
Se mai lasã putin la prãjit si se adaugã smântâna.Pentru cã imi place mult brânza si reteta este fãrã...am folosit smântânã cu gust de brânzã.
Lasã sã fiarbã, si se pune o parte din pãtrunjelul tocat.
Ia de pe foc.

3)Cartofii se prãjesc si se lasã la scurs pe hârtie absorbantã.
Se amestecã cu carnea.

4)Preparatul se pune intr-un vas pt. cuptor de Jena sau de pãmânt; se poate pune si în forme individuale.
Se fac cavitãti, în care se pun ouãle întregi.
Se dã la cuptor, cca. 15 min. la 200ºC.
Se servesc cu restul de pãtrunjel tocat deasupra.
Am fãcut o salatã de varzã ca acompaniament.
Dupã Algarve si Sintra, m-am gândit sã fac si o mâncare specficã capitalei.
Acest fel de mâncare l-am fãcut de multe ori si cu carne de porc sau vacã, este la fel de bun.Nu am cumpãrat carne, special pt. retetã...acest fel de mâncare este un alt exemplu de a folosi carnea care o avem in plus...
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan de Lisabona (Peru á Lisbonense)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulada Wellington

Rulada Wellington

Muschiuletul de vita (800g-1kg) se da cu sare si piper si se prajeste la foc iute pe toate partile

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Frigarui de pui cu pachetele de vinete

Frigarui de pui cu pachetele de vinete

Frigarui: Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza si se taie in fasii subtiri. Se amesteca zeama

7 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Un deliciu cu smantana. Cred ca smantana cu gust de branza e deosebita. Daca mai are si cartofi prajiti e super. Toata reteta e pe gustul meu.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Un deliciu! Imi place foarte mult carnea prajita in unt; are o savoare deosebita. Am salvat reteta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      O mancare foarte gustoasa si interesanta in acelasi timp!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Foarte frumos,chiar este interesanta reteta,merita incercata.*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      O reteta foarte buna. Imi place, este usor de facut, este deosebita prin combinatia ei si eu cu siguranta am s-o incerc. Felicitari !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 800 gr. piept de curcan sau pui
  • sare
  • piper
  • sucul de la o jumãtate de lãmâie
  • 60 gr. de unt
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • 200 ml smântânã
  • 1 legãturã de pãtrunjel sau coriandru proaspãt
  • 1 kg. de cartofi pt. fript
  • 3-4 ouã
  • optional 2 rosii tocate fãrã pielitã
  • optional o ceapã verde micã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de miel